„Nortal“ plečia kibernetinio saugumo kompetencijas, įsigydama startuolio „Talgen“ akcijų

Tarptautinė technologijų kompanija „Nortal“, turinti padalinį Lietuvoje, pasiekė galutinį susitarimą įsigyti mažumos akcijų paketą kibernetinio saugumo startuolyje „Talgen“. Tai padės bendrovei sustiprinti kompetencijas kibernetinio saugumo srityje ir atverti naujas verslo galimybes Europoje, Šiaurės Amerikoje bei Persijos įlankos regione.

„Talgen“ yra kibernetinio saugumo bendrovė, kuri specializuojasi kurdama sprendimus valstybės institucijoms ir gynybos sektoriui. Įmonė siūlo įrankius ir sprendimus didelėms organizacijoms visame pasaulyje, siekiančioms didinti atsparumą kibernetinio saugumo grėsmėms, užtikrinti veiklos tęstinumą.

Anot „Nortal“ įkūrėjo ir vadovo Priit Alamäe, tai strateginė investicija, padėsianti bendrovei išplėsti veiklą kibernetinio saugumo segmente, kuris labai svarbus tiek esamiems, tiek naujiems klientams: „Vyriausybės ir organizacijos visame pasaulyje turi būti pasirengusios vis sudėtingesnėms ir pavojingesnėms kibernetinėms grėsmėms, todėl šį žingsnį matome tiek kaip atsaką į augančią paklausą, tiek kaip naują verslo galimybę“, –  sako P. Alamäe.

Strateginės partnerystės rėmuose „Nortal“ ir „Talgen“ suformuos bendrą kibernetinio saugumo ekspertų komandą ir savo klientams siūlys dar aukštesnio lygio žinias bei sprendimus, kurie padės efektyviau užkirsti kelią grėsmėms, sustiprinti organizacijų atsparumą.

Augant kibernetinių grėsmių apimtims, kibernetinį saugumą organizacijų vadovai ir valdybos pastaruoju metu išskirtia kaip vieną iš svarbiausių prioritetų bei aktualiausių problemų, pastebi „Talgen“ vadovas Martin Ruubel: „Nuostoliai, kuriuos organizacijoms sukelia kibernetinio saugumo incidentai, nuolat auga. Naujausi duomenys rodo, kad vien tik šiais metais pasaulyje jie siekia 6 trilijonus JAV dolerių. Todėl organizacijų gebėjimas grįžti prie normalios veiklos patyrus tokį incidentą ar sutrikimą tampa kritiškai svarbus“, – pasakoja M. Ruubel.

Anot jo, „Talgen“ užduotis šioje svarbioje srityje yra vystyti technologijas ir žinias, kurios leistų padidinti organizacijų atsparumą kibernetinėms atakoms, taip pat maksimaliai sumažinti patirtus nuostolius tokiems incidentams įvykus. „Vertiname galimybę prisijungti prie globalios „Nortal“ grupės. Ši strateginė partnerystė leis išnaudoti abiejose bendrovėse sutelktas kompetencijas ir tokiu būdu atverti naujas veiklos galimybes“, – sako „Talgen“ vadovas.

Apie „Talgen“

„Talgen“ specializuojasi teikdama kibernetinio saugumo sprendimus institucijoms ir gynybos sektoriui. Bendrovė kuria įrankius ir paslaugas didžiausioms pasaulio organizacijoms, siekiančioms apsisaugoti nuo kibernetinio saugumo grėsmių ir užtikrinti veiklos tęstinumą. „Talgen“ misija – sumažinti žmogiškuosius ir finansinis nuostolius, kuriuos sukelia kibernetiniai incidentai, pasiūlant rankius, stiprinančius verslo įmonių, vyriausybių ir karinių organizacijų parengtį bei atsparumą. Bendrovėje šiuo metu dirba 32 specialistai, 30 proc. iš jų turi patvirtintus saugumo leidimus dirbti su ES/NATO. Daugiau informacijos: www.talgen.com 

Apie „Nortal“

„Nortal“ yra tarptautinė strateginių pokyčių ir technologijų įmonė, įkurta 2000 m.  Derindama unikalią patirtį, kurią įgijo padėdama Estijai tapti pasauline skaitmenizacijos lydere, su pokyčių versle kūrimu ir strateginiu požiūriu į duomenimis paremtas technologijas, įmonė siekia prisidėti prie sklandžiai veikiančios visuomenės kūrimo. „Nortal“ vykdo veiklą dešimtyje rinkų, bendrovėje dirba daugiau nei 1000 specialistų, kuriančių projektus Europoje, Šiaurės Amerikoje ir Persijos įlankos regione. www.nortal.com

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal