Seimo narė Dovilė Šakalienė dalyvaus Tarpparlamentinio aljanso dėl Kinijos susitikime Romoje

2021 m. spalio 25 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Spalio 27–30 dienomis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Dovilė Šakalienė lankysis Romoje, kur dalyvaus Tarpparlamentinio aljanso dėl Kinijos susitikime (IPAC). D. Šakalienė yra viena iš šio aljanso įkūrėjų. Aljanso susitikimas sutaps su Didžiojo dvidešimtuko (G-20) lyderių susitikimo pradžia, pirmuoju fiziniu G-20 lyderių susitikimu nuo Covid-19 pandemijos pradžios.

„Kinija jau kurį laiką yra tema numeris vienas Vakarų užsienio politikoje. Geopolitinės galios centrų judėjimas ir nauji iššūkiai, diktuojami vis agresyvesnės Kinijos Liaudies Respublikos ekonominės bei politinės ekspansijos, reikalauja rimtų strateginių sprendimų demokratinio bloko šalyse Vakaruose, Azijoje bei Okeanijoje. Dėl pandemijos tik dabar įvyksiantis pirmasis fizinis IPAC steigėjų ir narių susitikimas leis parlamentarams ne tik uždarame formate su ekspertais aptarti naujausius duomenis, bet ir įvairiomis formomis pristatyti žiniasklaidai bei pasaulio lyderiams mūsų situacijos matymą“,  – sako D. Šakalienė.

Komandiruotės metu Seimo narė taip pat susitiks su aukštais Taivano politiniais pareigūnais, masinių žmogaus teisių pažeidimų tyrimus Kinijos Liaudies Respublikoje atliekančiais ekspertais ir vietos bei tarptautinės žiniasklaidos atstovais.

D. Šakalienė vyksta į Romą Italijos Respublikos Senato kvietimu. Ji yra Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė, Parlamentinių ryšių su Kinijos Respublika (Taivanu) grupės narė.

Daugiau informacijos:

Seimo narė Dovilė Šakalienė

Tel. (8 5) 239 6632

El. p. dovile.sakaliene@lrs.lt

 

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5)  239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-25 16:17
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal