Su ES investicijomis keliai į tikslą tampa lygesni

Kitąmet veiklos dešimtmetį minėsianti bendrovė „Bio Circle Balticum“ pandemijos laikotarpiu augo daugiau nei dvigubai. Tą lėmė ir įmonės kryptis, ir sumanus ES lėšų investavimas kartu su Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA).

Vilniaus rajone pastatytoje naujoje gamykloje bendrovė gamina kelias dešimtis rūšių kasdienio poreikio biologiškai aktyvių paviršių valymo ir priežiūros pažangių produktų, kurie yra draugiški aplinkai bei žmogaus sveikatai.

Lietuvos ir užsienio automobilių pramonė, energetika, metalo apdirbimas, maisto pramonė, žemės ūkis, transportas, amatai, aušinimo kanalų valymo įrangos gamyba – sritys, kurioms tiekiama „Bio Circle Balticum“ produkcija. Daugiausiai eksportuojama į Rusiją, Latviją, Lenkiją, Vokietiją.

Pasak įmonės direktoriaus pavaduotojo Romualdo Mikšto, „Bio Circle Balticum“ įgyvendino ne vieną ES finansuojamą projektą, ir visi jie gerokai prisidėjo prie bendrovės sėkmingos veiklos.

„Dalyvavome tarptautinėse parodose, kuriose radome užsienio partnerių ir pradėjome jiems eksportuoti savo produkciją, pasistatėme modernizuotą cheminių valiklių ir mikroorganizmų pagrindu gaminamų valiklių gamyklą, diegėme inovatyvius sprendimus įmonėje bei išplėtėme gamybos apimtis COVID-19 produktų srityje“, − vardija ES investicijų naudą R. Mikštas.

Pirmyn ir aukštyn

Kartu su LVPA įmonė įgyvendino 4 projektus. Bendra jų vertė viršijo 3,3 mln. Eur, pagal sutartis su agentūra jiems skirta per 1,6 mln. Eur ES investicijų. „Jei nebūtų šios paramos, teigiami procesai įmonėje vyktų lėčiau, nes apsispręsti judėti pirmyn vien tik savo ar skolintomis lėšomis būtų sunkiau. O su parama pasidalija rizika, ir tokie sprendimai dažniausiai pasiteisina“, − komentuoja R. Mikštas.

Gavusi beveik 1,3 mln. Eur ES paramos pagal priemonę „Regio Invest LT+“ „Bio Circle Balticum“ pastatė naują gamyklą su moderniomis ir inovatyviomis cheminių bei mikroorganizmų pagrindu gaminamų valiklių gamybos linijomis, sukūrė naujų darbo vietų.

Stiprindama įmonės konkurencingumą tarptautiniu mastu, siekdama stabilaus pajamų augimo, aukšto veiklos pelningumo, didindama pardavimus užsienio rinkose, bendrovė kartu su LVPA įgyvendino 2 projektus pagal priemonę „Naujos galimybės LT“. „Mums tai padėjo diversifikuoti eksporto rinkų geografiją - sustiprinti savo pozicijas esamose rinkose ir įeiti į naujas“, − pasakoja R. Mikštas.

Per 300 tūkst. Eur, gautų įgyvendinant „COVID-19“ produktų gamybos plėtros projektą, leido įmonei išplėsti rankų dezinfekavimo skysčių ir gelių gamybą įprastos talpos ir mažais paketėliais bei pradėti naujos kartos tokių skysčių gamybą, kurie efektyviai apsaugo nuo virusų, tarp jų – ir koronaviruso, yra saugūs rankoms, odai bei kvėpavimo takams ir skirti didelių viešų patalpų − ligoninių, poliklinikų, sporto salių, mokyklų efektyviam dezinfekavimui.

Kelyje į plėtrą – drauge

Pasak R. Mikšto, pandemijos laikotarpiu „Bio Circle Balticum“ augo daugiau nei dvigubai – vien tik apyvarta 2020 m. siekė 3,6 mln. Eur, kai 2019 m. ji sudarė 1,55 mln. Eur. „Pandemijos iššūkius mums padėjo atlaikyti lankstumas, savalaikis ir greitas prisitaikymas prie rinkos poreikių rankų ir paviršių dezinfekcijos srityje, taip pat naujų produktų pristatymas ir paslaugų teikimas didžiosioms pramonėms įmonėms“, − papildo įmonės direktoriaus pavaduotojas.

LVPA Investicijų valdymo tarnybos direktorės pavaduotojas Arūnas Burinskas teigia, jog įmonė atsakingai vykdė visus projektus, todėl ir teigiami rezultatai – akivaizdūs. „Aiškių tikslų siekiantys projektų vykdytojai ES lėšas investuoja tikslingai ir efektyviai, o naudą turi ne tik jie, bet ir visa šalies ekonomika“, − priduria A. Burinskas.

„Bio Circle Balticum“ ateityje planuoja toliau siekti ES finansavimo, diegiant atsinaujinančius energijos šaltinius bei kuriant naujus inovatyvius produktus.

„LVPA vertiname kaip svarbų partnerį ir patarėją, kuris padeda įvairiais klausimais - nuo paraiškos rašymo, teikimo, vertinimo iki pat projekto administravimo, užbaigimo, metinių ataskaitų teikimo ir organizuojamų patikrų“, − sako R. Mikštas ir patikina, jog geranoriška ir dalykiška partnerystė augina vienų verslą, o kitų – autoritetą verslo visuomenėje.

Pranešimą paskelbė: Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-26 08:43
Pramonė, gamyba, ES
pasidalinti
atgal