„SME Finance“ laimėjo prestižinį Pasaulio banko institucijos apdovanojimą

Lietuvos finansų technologijų („fintech“) bendrovė „SME Finance“ tapo pirmąją šalies įmone, įvertinta Pasaulio banko grupei priklausančios Tarptautinės finansų korporacijos (TFK) rengiamuose Pasauliniuose smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) finansų apdovanojimuose. Juose „SME Finance“ pelnė Europos metų SVV finansuotojo sidabrinį titulą.

Nuo 2018 m. rengiami Pasauliniai SVV finansų apdovanojimai siekia įvertinti finansinių institucijų ir „fintech“ įmonių pasiekimus kuriant SVV klientams išskirtines paslaugas ir produktus bei padedant SVV įmonėms augti.

Spalio 21 d. vykusių apdovanojimų organizatorių teigimu, pasaulio vyriausybėms stengiantis sustabdyti COVID-19 plitimą ir jo beprecedentį poveikį ekonomikai bei žmonių gyvenimui, šių metų konkurso dalyviai pademonstravo institucijų ir „fintech“ įmonių iš viso pasaulio kūrybišką ištvermę ir reakciją siekiant aptarnauti SVV sektorių.

„Stipresnių SVV įmonių kūrimas yra itin svarbus pasaulio ekonomikos atsigavimui, – teigia Paulo de Bolle, TFK Finansų institucijų grupės tarptautinis vyresnysis direktorius. – Pasauliniai SVV finansavimo apdovanojimai išryškina naujoviškus metodus, kurie prisideda prie SVV atsparumo, ir suteikia galimybę dalytis žiniomis ir gerąja patirtimi.“

Išsiskiria unikalia ekosistema

Šiemetiniuose apdovanojimuose lietuvių įmonė „SME Finance“ metų Europos SVV finansuotojo kategorijoje pelnė sidabrą. Tai pirmas kartas, kai Pasauliniuose SVV finansų apdovanojimuose yra pripažinta organizacija iš Lietuvos. 

„Mums labai malonu, kad „SME Finance“ pastangos kuriant SVV palankesnes sąlygas gauti reikiamą finansavimą buvo pastebėtos ir įvertintos tokio masto apdovanojimuose. Mūsų įsitikinimu, SVV yra kiekvienos šalies ekonomikos stuburas, stipriai prisidedantis prie darbo vietų kūrimo ir ekonomikos augimo.  Dėl to būtina SVV sektorių ne tik išlaikyti stiprų, bet ir padėti jam toliau augti. Pasitelkdami naujausias ir geriausias technologijas ir toliau sieksime aptarnauti SVV greičiau bei kokybiškiau ir užpildyti tradicinio finansavimo paliktas nišas“, – sako Mindaugas Mikalajūnas, „SME Finance“ generalinis direktorius 

„SME Finance“ teikia paslaugas vienoje unikalioje ekosistemoje kartu su neobanku „SME Bank“. Veikdamos kartu dvi bendrovės geba pasiūlyti verslui geriausius finansavimo ir kasdieninės bankininkystės sprendimus. Ekosistemos struktūra, pasitelkdama dirbtinio intelekto algoritmus, pateikia greitus ir individualiai pritaikytus pasiūlymus SVV sektoriaus dalyviams, kuriems iki šiol buvo itin sudėtinga gauti reikiamą finansavimą. Šį modelį „SME Finance“ planuoja plėsti į kitas Europos šalis – Suomiją, Lenkiją, Vokietiją, Ispaniją, Nyderlandus.

„Išskirtinė ekosistema leido mums vien per šiuos metus „SME Finance“ paskolų portfelį išauginti 70 proc. – nuo 94 mln. iki 160 mln. eurų. Paspirtį tolimesnei plėtrai suteikė rugsėjį pritraukta 120 mln. eurų investiciją iš Jungtinės Karalystės alternatyvaus turto valdymo įmonės. Su investuotų lėšų pagalba planuojame paskolų portfelį šiemet išauginti iki 200 mln. eurų“, – sako M. Mikalajūnas.  

Apie Pasaulinius SVV finansų apdovanojimus

Apdovanojimus TFK organizuoja kartu su pasauliniu tinklu „SME Finance Forum“, apdovanojimus remia G20 organizacija Pasaulinė finansinės įtraukties partnerystė. Konkurso dalyviai varžosi keturiose kategorijose: metų inovatyvus produktas, metų SVV finansuotojas, metų atsakingas skaitmeninis inovatorius ir geriausias bankas moterims verslininkėms. Kiekvienoje jų dalyviai yra įvertinami platininiu, auksiniu bei sidabriniu titulu.

Apie „SME Finance“ ir „SME bank“

2016 m. veiklą pradėjusi lietuviško kapitalo įmonė „SME Finance“ šiuo metu yra didžiausia Baltijos šalyse nebankinio finansavimo technologijų platforma, suteikusi finansavimo už 770 mln. eurų. Įmonė kartu su neobanku „SME Bank“ vienoje ekosistemoje valdo 160 mln. eurų finansavimo portfelį. Šių metų vasario mėn. „SME Bank“ buvo suteikta Europos Centrinio Banko licencija, o oficialiai bankas veiklą pradėjo šių metų birželį. „SME Finance“ ekosistema teikia paskolų, lizingo, faktoringo, kredito linijos ir kasdienės bankininkystės paslaugas.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-26 09:43
Verslas, ekonomika, finansai, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
pasidalinti
atgal