Keistuolių teatro jauniausieji kviečia į savaitės trukmės pasimatymą teatre

Visai neseniai spynas atrakinęs ir plačiai atsivėręs Keistuolių teatras nedelsiant įsisuko į kūrybinių darbų įkarštį ir savo kraityje turi daug jaunyste ir entuziazmu alsuojančių staigmenų. Lapkričio 2-7 d. vyks ,,KEISTI VEIDAI: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventų diplominių spektaklių ciklas’’, kuriame jauniausieji Keistuoliu teatro aktoriai kviečia kiekvieną jūsų tapti šios patirties dalimi bei pajusti, išbūti ir išgyventi teatrą. Drauge.

Aktoriai neslepia jaudulio, o virpuliukai, lakstantys kūnu, išduoda, kokią kolosalią atsakomybę ir norą atiduoti viską, ką tiek laiko priversti pandemijos turėjo laikyti savyje, jie jaučia žiūrovams. Sentimentalių žodžių šiam ciklui neslepia ir netrukus savo solinį albumą išleisiantis aktorius bei muzikantas Džiugas Širvys: „Ši savaitė leidžia prisiminti tai, kuo su bendrakursiais kvėpavome visus ketverius metus akademijoje. Galime pasimatyti, dalintis, bendrauti. Svarbiausia – būti. Kartu.’’

Ši renginių serija, be abejonės, labai prasminga ne tik jauniesiems aktoriams, bet ir režisieriams, kurso vadovams  Aidui Giniočiui ir Ievai Stundžytei. ,,Ketverius metus trukusio kūrybinio ciklo metu būta visko – jaudinomės, stebėjomės, laukėme, vylėmės, atradome, praradome, statėme, griovėme, verkėme, džiaugėmės, pykome, atleidome, susitaikėme, provokavome, skyrėmės, pamilome, o, svarbiausia, kad (pa)tikėjome ir vis dar tikime savo profesiniu pašaukimu bei teatrine misija. Pagaliau galėsime susitikti su savo brangiais ir pasiilgtais žiūrovais visi kartu Teatre’’, – mintimis dalijasi Ieva Stundžytė.

Būtent šio kurso absolventams pasaulį užklupusi pandemija ,,atsitiko’’ pačiu netinkamiausiu metu. Tai pabrėžė ir profesorius Aidas Giniotis: „Šių žmonių diplominiai buvo žiūrimi tik keleto komisijos narių ir artimiausiųjų. Nesąžininga. Juk diplominiai darbai – jaunųjų aktorių pristatymas visuomenei, teatro bendruomenei. Jaučiu moralinę skolą, kad jie tą pristatymą, kurio buvo netekę, turėtų.’’ Net šešias dienas truksiančioje renginių serijoje žiūrovai galės išvysti daugiau nei 10  pasirodymų, tarp kurių ir seniau pamėgti, ir kitokiam žvilgsniui skirti proveržiai.

Šią savaitę drąsiai galima vadinti tikru teatriniu maratonu, kurio tikslas – bendras požiūrio kampas ir draugystė. Tokios mintys aplankė ir kitą Keistuolių teatro jaunąją kūrėją Dianą Kamarauskaitę: „Šis ciklas man pirmiausia yra mūsų kurso šventė. Ilgai lauktas sugrįžimas į teatrą, ilgai lauktas susitikimas su žiūrovais. Mūsų kurso susibūrimas, mūsų komandos išėjimas į šviesą! Labai to laukiu’’, – pasakojo aktorė.

Tokia gausybė spektaklių tikrai leis patyrinėti, nuklysti, bet galiausiai aptikti tai, kas artimiausia jūsų pasaulėjautai. Teatras – gyvas organizmas, tinkamai funkcionuojantis tik tada, kai įkvepia ir iškvepia su žiūrovais. Šiandien viskas taip laikina: svirduliuojame ant plonytės ribos, todėl labai svarbu išnaudoti kiekvieną galimybę. Kiekvieną akimirką. Ateikit.

Savo bilietą į susitikimą su veržlumu ir jaunatvišku maksimalizmu spinduliuojančiais Keistuolių teatro aktoriais bei visą repertuarą galite rasti čia: https://bilietai.keistuoliai.lt.

Pranešimą paskelbė: VšĮ Vilniaus keistuolių teatras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-03 09:36
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
pasidalinti
atgal