Columbus Lietuva sukūrė verslo valdymo sistemos (D365 BC/NAV) sprendimą pritaikytą e. komercijai – atidaryta „Lytagra“ elektroninė parduotuvė!

Viena didžiausių verslo valdymo sistemų diegėjų Lietuvoje UAB „Columbus Lietuva“, kartu su partneriu UAB „Elektroninio verslo grupė“ naujos AB „Lytagra“ elektroninės parduotuvės diegime pritaikė Microsoft verslo valdymo sistemos (VVS) integraciją su e. komercija.

2021m. spalio pabaigoje pradėjo veikti vienos stambiausių įmonių Lietuvoje, prekiaujančios žemės ūkio technika ir jos atsarginėmis dalimis, metalais ir jų gaminiais, statybinėmis ir apdailos medžiagomis, įrankiais, elektros ir įvairiomis buitinėmis prekėmis, AB „Lytagra“ internetinė parduotuvė lytagra.lt.

Ši e. parduotuvė išsiskiria savo sprendimu, jog skirtingai nei dauguma e. parduotuvių, verslo valdymo sistema Microsoft „Dynamics 365 Business Central“ (ankščiau žinoma kaip Navision, NAV) atlieka pagrindinį vaidmenį integruojantis su atviro kodo e. prekybos platforma „PrestaShop“, t.y. VVS yra plačiai adaptuota e. komercijos sprendimui, atliekant tokias pagrindines e. komercijos funkcijas tiesiai iš VVS sistemos:

  • Siuntos lipdukų spausdinimas (šiuo metu integruota su DPD kurjerių tarnyba);
  • Kainodaros nustatymai;
  • Užsakymų būsenų automatinis atsinaujinimas;
  • Užsakymų surinkimas vykdomas taip pat iš VVS, skanuojant prekių brūkšninius kodus (praplėstos BC eXtendo galimybės).

 Aktualu e. prekybą vykdančioms įmonėms, ketinančioms atsinaujinti VVS   
                   
Nuo šiol VVS D365 BC integraciją bus galima pritaikyti ir kitoms įmonėms, kurios planuoja diegti Microsoft D365 sistemą, siejant ją su e. parduotuve. 
AB „Lytagra“ atveju pasirinkta atviro kodo e. prekybos platforma „PrestaShop“ su kuria vykdoma VVS integracija, perduodant iš VVS produktų kortelės informaciją, kainas, likučius ir realiu laiku vykdomas užsakymų informacijos perdavimas į VVS, atnaujinant likučius ir užsakymų būsenas. UAB „Columbus Lietuva“ sprendimas leidžia verslo valdymo sistemą D365 BC integruoti ir su kitomis e. prekybos platformomis.

„Džiaugiamės pirmąja mūsų sukurta D365 BC integracija su e. komercija. Projektas buvo sudėtingas dėl daugiašalių integracijų (VVS integruota su kurjerių tarnybos sistema, bankais, e. parduotuvės platforma), tačiau komandos profesionalumas leido pasiekti greitų rezultatų ir norimo sprendimo. Svarbu, kad šios verslo valdymo sistemos populiarumas sparčiai didėja Vakarų Europoje, todėl jos integralumas su e. komercijos sprendimais yra itin svarbus. Tai šią VVS platformą daro vis patrauklesnę ir Lietuvoje“, - sako UAB „Columbus Lietuva“ vadovas Dovydas Zinkevičius.

„Kadangi AB „Lytagra“ NAV sistema naudojasi jau ne pirmus metus ir naudoja platų sistemos funkcionalumą, apimantį sandėlių valdymą, LS Retail ir kitas sritis, tai pagrindine verslo valdymo sistema įmonėje yra tapusi Microsoft „Dynamics 365 Business Central“ žinoma kaip NAV sistema. „Lytagra“ įmonių grupę sudaro 25 prekybinės vietos, išsidėsčiusios visoje Lietuvoje. Nežiūrint to, matėme, kad yra poreikis, kad prekės pirkėją pasiektų dar patogiau. Todėl buvo priimtas sprendimas kurti el. parduotuvę. Pagrindinis tikslas buvo, kad patogu būtų tiek pirkėjui, tiek darbuotojui. Nuspręsta, kad el. parduotuvės pagrindinis duomenų šaltinis iš kurio keliauja visi duomenys pirkėjams apie prekes, jų kainas, prekių likučius, skelbiamas prekių akcijas bus Microsoft „Dynamics 365 Business Central“ sistema, kuri turi būti suintegruota su „PrestaShop“ sistema, kurjerių ir bankų sistemomis. Tuo projektas dar nesibaigė, į el. prekybos modulį dar bus diegiamas naujas B2B segmentas“, - pasakoja AB „Lytagra“ generalinė direktorė Dalia Balsienė.

Apie UAB „Columbus Lietuva“

Columbus Lietuva yra pasaulinės IT paslaugų ir konsultacijų įmonės Columbus dalis su daugiau nei 2000 darbuotojų visame pasaulyje. Tai skaitmeninių verslo valdymo sistemų projektavimo, kūrimo, diegimo, tobulinimo ir priežiūros specialistai, siūlantys platų sprendimų paketą, pasižymintį giliomis sektoriaus žiniomis, ilgamete technologine patirtimi ir detaliomis klientų įžvalgomis. Įmonė sukaupusi per 30 metų patirtį, aptarnavusi daugiau nei 5000 klientų visame pasaulyje.

Apie AB „Lytagra“

Šiuo metu AB „Lytagra“ - viena didžiausių bendrovių Lietuvoje aprūpinanti žemės ūkio technika ir jų atsarginėmis dalimis Lietuvos ūkininkus ir žemės ūkio bendroves, vykdanti mažmeninę ir didmeninę prekybą juodaisiais metalais, padangomis, gumos dirbiniais, įrankiais ir statybinėmis medžiagomis.
AB „Lytagra“ Lietuvoje vienija 22 įmonės filialus ir 5 antrines įmones, Latvijoje – 5 prekybines vietas, įmonių grupėje dirba 1060 darbuotojų.

 

Pranešimą paskelbė: UAB "OIXIO"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-09 08:32
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal