Koncerte skambės Á. Piazzollos „Tango siuita“ saksofonų kvartetui ir styginių orkestrui.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Ketvirtadienis, 2021 m. gruodžio 16 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Ketvirtadienis, 2021 m. gruodžio 16 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Ástoro Piazzollos 100-mečiui

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras

Meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas

Saksofonų kvartetas SIGNUM (Vokietija):

Blaž Kemperle (sopraninis saksofonas), Hayrapet Arakelyan (altinis saksofonas),
Alan Lužar (tenorinis saksofonas), Guerino Bellarosa (baritoninis saksofonas)

Dirigentas Modestas Barkauskas

Programa: Ástor Piazzolla, Alberto Ginastera

 

Įžymiojo tango nuevo pradininko Ástoro Piazzollos kompozicijos yra pagrįstos džiazo ir klasikinėmis formomis. Jos sukūrė ne tik visiškai naują harmoninį ir ritminį žodyną, bet ir ryškų muzikinių emocijų pasaulį, o aistringąjį šokį iš vakarėlių ar klubų perkėlė į koncertų sales. Nors praėjo jau 100 metų, Piazzollos muzika kiekvienam žmogui nepaliauja būti artima savastimi.

Á. Piazzollos „Tango siuita“ saksofonų kvartetui ir styginių orkestrui skambės šiame Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncerte, dalyvaujant saksofonų kvartetui „Signum“ iš Vokietijos. „Keturi saksofonininkai, kurie sugeba įsiūbuoti pastatus“, – taip apie ansamblį rašė „Hamburger Abendblatt“. 2006 metais Kelne susibūręs kvartetas laimėjo keletą konkursų, pasirodė „Carnegie Hall“ Niujorke, o Europos koncertų salių organizacijos (ECHO) įteiktas „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimas jiems atvėrė kelius į daugelį kitų prestižinių scenų. Jau trečią kartą Klaipėdos koncertų salėje pasirodantis kvartetas nuolat ieško naujų idėjų ir novatoriškų meninių sprendimų. Jų eksperimentinį universalumą atspindi įdomios programos ir unikalios aranžuotės.

Diriguojant maestro Modestui Barkauskui, šioje LNSO programoje taip pat skambės Alberto Ginasteros šokiai iš baleto „Estansija“, kuris šiandien laikomas bene populiariausiu Argentinos kompozitoriaus kūriniu.

Pranešimą paskelbė: Klaipėdos koncertų salė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-15 15:24
Kultūra
Renginio pradžia
2021-12-16, ketvirtadienis18:30
Renginio pabaiga
2021-12-16
Renginio vieta
Klaipėdos koncertų salė
pasidalinti
atgal