Labdaros kampanija kviečia padėti vaikams sunkiausiu metu

Jau keletą metų patiriame, ką reiškia gyventi nuolatiniame karantine, nematant ir negalint apkabinti mylimų žmonių – tėvų, senelių, sesių ir brolių. Deja, onkologinėmis ligomis sergantys vaikai nuolatiniame karantine gyvena ilgiau, nes didžiąją laiko dalį praleidžia ligoninės palatoje ir tik su vienu iš savo šeimos narių. Siekdami paremti vaikus, labdaros ir paramos fondas „Mamų unija“ ir „McDonald's“ kviečia prisidėti prie tradicinės labdaros kampanijos „McHappy Day“.

Jau 19-ąjį kartą „McDonald's“ kviečia padėti įvairiems paramos ir labdaros fondams ir organizuoja tradicinę labdaros akciją „McHappy Day“.

„Daugelį metų kartu su savo lankytojais ir partneriais Lietuvoje siekiame daryti reikšmingus pokyčius ir padėti vaikams bei jų šeimoms, susiduriančioms su rimtomis sveikatos problemomis. Mūsų akcija „McHappy Day“ jau tapo ilgamete tradicija Lietuvoje, o šiemet ji rengiama jau 19-ąjį kartą. Ankstesnė patirtis įrodo, kad pinigai, kuriuos aukojame kartu su savo lankytojais, yra reikšmingi ir keičia situaciją. Džiaugiamės, kad per 25 metus Lietuvoje, „McDonald's“ kartu su lankytojais įvairiems paramos ir labdaros fondams paaukojo daugiau nei 326 000 eurų, skirtų vaikų sveikatos priežiūros kokybei Lietuvoje gerinti“, – sako Vladimir Janevski, „McDonald's“ generalinis direktorius Baltijos šalyse.

Siekiant padėti labdaros ir paramos fondui „Mamų unija“ užtikrinti vaikų gydymą, paramą ligoninėse gydomiems vaikams ir jų tėvams bei tęsti sunkų darbą, keičiant visuomenės požiūrį į šią problemą, nuo lapkričio 15 d. visi „McDonald's“ restoranų Lietuvoje lankytojai gali dalyvauti „McHappy day“ akcijoje ir paaukoti 0,25 euro, 0,50 euro ar 1 eurą per savitarnos kioskus.

„Kasmet vėžys diagnozuojamas apie 100 vaikų Lietuvoje, iš kurių 20-30 tenka nuolat gyventi ligoninėse. Vėžio diagnozė neabejotinai sukrečia ir paveikia visą šeimą. O kai liga diagnozuojama pačiam mažiausiam šeimos nariui – vaikui, tai tampa tikru išbandymu. Visas gydymo laikotarpis yra labai sunkus psichologiškai, šeima susiduria su daugybe kliūčių ir nepalūžti yra išties sudėtinga. Situaciją dar labiau apsunkina tai, kad ligoninėje su vaiku gali būti apgyvendintas tik vienas iš tėvų, o kiti šeimos nariai atvyksta tik aplankyti“, – sako „Mamų unijos“ vadovė Justina Žukauskienė.

Prieš metus „Mamų unija“ atvėrė Šeimos namų duris, kuriuose tėvai gali gyventi kartu su savo vaikais, kol onkologine liga sergančiam vaikui yra suteikiamas gydymas. Siekdama dar labiau padėti vaikams, „Mamų unija“ planuoja įrengti modernų reabilitacijos centrą, kad vaikai, įveikę onkologinę ligą, prižiūrimi specialistų, greičiau pasveiktų.

Apie „McHappy Day“ kampaniją

Tradicinė „McHappy Day“ labdaros iniciatyva Lietuvoje įgyvendinama nuo 2001 m. ir vyksta jau 19–tą kartą. Per visus šiuos metus iniciatyvos tikslams įgyvendinti paaukota daugiau nei 326 tūkst. eurų. Už surinktas lėšas nupirkta įvairios medicinos diagnostikos ir gydymo įrangos vaikų gydymo įstaigoms, atnaujinti 2 vaikų dienos centrai Vilniuje ir Kaune, mokykloms padėta įsigyti trūkstamų knygų.

Apie „Premier Capital“

„Premier Capital plc“ yra licencijuota „McDonald‘s“ prekės ženklo plėtotoja Estijoje, Graikijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Maltoje ir Rumunijoje. Šiuo metu „Premier Capital“ valdo 160 restoranų, įskaitant „McDrive“ ir „McCafe“ paslaugas teikiančias vietas, o 8 800 šiuose restoranuose dirbantys darbuotojai kasmet aptarnauja daugiau nei 130 mln. lankytojų.

„Premier Capital plc“ priklauso „Hili Ventures“ bendrovių grupei, kuri įvairiose rinkose bendradarbiauja su „McDonald‘s“ ir „Apple“ prekių ženklais, taip pat veikia logistikos, inžinerijos, nekilnojamojo turto, technologijų, apgyvendinimo paslaugų, naftos bei dujų ir nuomos srityse. Grupė veikia 10 šalių Vidurio ir Rytų Europoje bei Šiaurės Afrikoje, jos komandą sudaro 9 400 žmonių. „Hili Ventures“ didžiuojasi bendradarbiaudama su tokiais partneriais kaip „Cisco”, CMA CGM, „Diebold Nixdorf“, „Gemalto“, „Hoffmann“, IBM, „Konecranes“, „Lenovo“, „Microsoft“, NCR, „Terberg“,ir daugybe kitų pasaulinių prekės ženklų.

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal