Seimo Pirmininkė reiškia nuoširdžią užuojautą dėl partizano Juozo Jakavonio-Tigro mirties

2021 m. lapkričio 23 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą šeimai ir artimiesiems dėl partizano, politinio kalinio Juozo Jakavonio-Tigro mirties.

„Kaip simboliška, kad šiandien, minint Lietuvos kariuomenės dieną, tenka atsisveikinti su pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyviu Juozu Jakavoniu-Tigru.

Jis visą gyvenimą tikėjo, kad Lietuva bus laisva. Devyniolikmečio duotos partizano priesaikos neįveikė nei nežmoniški enkavėdistų kankinimai ir tardymai, nei Sibiro lageriai, o prasidėjus Atgimimui, ji paskatino J. Jakavonį įsitraukti į Sąjūdžio veiklą.

Visuomet būsime dėkingi J. Jakavoniui-Tigrui, savo gyvenimą pašventusiam Lietuvos Nepriklausomybei“, – užuojautoje sako V. Čmilytė-Nielsen. 

J. Jakavonis-Tigras buvo apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi (1998), Kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu (2000) ir Laisvės premija (2018). 

 

Kontaktams:

Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen

atstovė spaudai Ilona Petrovė

Tel. (8 5) 239 6030

Mob. 8 698 42 071

El. p.  ilona.petrove@lrs.lt

www.lrs.lt

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-23 15:46
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal