Prasidėjo ketvirtoji „Macaw“ akademija

Praėjusią savaitę Vilniuje prasidėjo jau ketvirtoji „Macaw“ akademija. Mėnesį truksiančiuose akademijos mokymuose trečią kartą bus rengiami „Sitecore“ specialistai. Kaip teigia „Macaw“ kompetencijų centro Lietuvoje vadovė Justė Stasinienė, mokytis akademijoje pradėjo dešimt dalyvių.

„Ši akademija kiek kitokia nei tos, kurios buvo rengiamos anksčiau, nes vyks mėnesį. Savaitę truko paskaitos apie „Sitecore“, tris savaites akademijos dalyviai daugiausia dirbs su mūsų kolegomis iš Nyderlandų ir Vokietijos. Toks darbo principas leis jauniesiems kolegoms suprasti mūsų darbo kultūrą ir pamatyti bendrovės darbą iš vidaus“, – sako J. Stasinienė.

2001-aisiais Danijoje įkurta bendrovė „Sitecore“ buvo viena pirmųjų, pradėjusių siūlyti inovatyvius interneto svetainių sprendimus. Vos per kelerius metus įmonė tapo viena žinomiausių visame pasaulyje, jos sprendimus pradėjo naudoti didžiosios korporacijos.

Paklausta, kiek bendrovė ketina pasilikti specialistų, J. Stasinienė teigia, kad tai priklauso nuo pačių specialistų: „Matome didelį „Sitecore“ specialistų poreikį, todėl esame pasirengę priimti visus mūsų lygį atitinkančius specialistus. Gali būti ir du, o gali būti ir visi dešimt.“

Nuo 2017-ųjų metų Lietuvoje veikianti viena sėkmingiausių Europoje Nyderlandų informacinių technologijų bendrovių „Macaw“ mūsų šalyje organizavo jau keturias akademijas – tris „Sitecore“ ir vieną „Power Apps“ akademiją, kurioje ruošė specialistus dirbti su „Power Platform“ aplinka.

Bendrovė „Macaw“ yra ilgametė platininė „Sitecore“ partnerė, o nuo 2021-ųjų metų daug dėmesio skiria plėtrai Vokietijoje ir įsigyja bendroves, dirbančias būtent su šia technologija.

„Mūsų bendrovė yra orientuota į Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos regioną, kuriame „Sitecore“ technologija yra plačiai naudojama ir daugelis didelių įmonių dirba su šia sistema. Mūsų „Sitecore“ specialistai nuolatos dirba su kolegomis ir bendrovėmis Nyderlanduose, Vokietijoje. Tai labai geros karjeros galimybės mūsų specialistams Lietuvoje“, – sako J. Stasinienė.

„Vakarų Europoje „Sitecore“ yra paklausus produktas. Jaučiame didelį šių specialistų stygių, todėl tokios akademijos yra puikus būdas juos išsiugdyti patiems“, – teigia J. Stasinienė

Per visus bendradarbiavimo metus „Macaw“ su „Sitecore“ įgyvendino ne vieną didelį internetinės rinkodaros ir turinio valdymo sistemų projektą tokioms pasaulinėms bendrovėms, kaip „Heineken“, „Priva“, „Schmitz Cargobull“.

Pranešimą paskelbė: UAB "Macaw International Lietuva"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-24 09:34
Švietimas ir mokslas, ITT
pasidalinti
atgal