Seimo Pirmininkė: „Pažangia visuomene galėsime vadintis tik sustabdę moterų teisių pažeidimus ir diskriminaciją“

2021 m. lapkričio 25 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Lapkričio 25 d., Tarptautinę kovos su smurtu prieš moteris dieną, Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kviečia prisijungti prie trisdešimtosios tarptautinės socialinės kampanijos – „16 dienų prieš smurtą prieš moteris ir mergaites“. Ji baigsis gruodžio 10-ąją, kai minima Tarptautinė žmogaus teisių diena.

„Kone kasdien Lietuvoje girdime apie smurto prieš moteris atvejus, deja, vis dar skelbiama ir apie tragiškas istorijas, pasibaigiančias mirtimi. Pernai buvo per 58 tūkstančius pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje ir absoliuti dauguma nukentėjusių – moterys. O kiek dar nesužinome apie fizinį, psichologinį, seksualinį ir ekonominį smurtą? Privalome užtikrinti, kad toks smurtas būtų atpažįstamas, o aukos nebijotų kalbėti ir nebūtų kaltinamos.

Sąmoningos visuomenės bruožas yra pagarba žmogaus orumui ir ji neatsiejama nuo lyčių lygybės. Moterų teisės yra vienas iš svarbiausių mano politikos prioritetų. Padėti kurti saugius namus, galimybes rūpintis karjera ir savirealizaciją derinti su vaikų auginimu. Todėl ir Europos Tarybos konvencijos dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos, ir kovos su juo ratifikavimą matau kaip siekį pripažinti, kad tapome brandžia valstybe“, – teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-25 07:00
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal