Seimo narių delegacija dalyvaus Atviro parlamento forume

2021 m. lapkričio 26 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Seimo laikinosios Parlamentinių ryšių su Kinijos Respublika (Taivanu) grupės pirmininkas Matas Maldeikis, laikinosios grupės pirmininko pavaduotojas Marius Matijošaitis, nariai Dovilė Šakalienė, Vytautas Gapšys ir Rūta Miliūtė bei Seimo Ateities komiteto pirmininko pavaduotojas, Ekonomikos komiteto narys Lukas Savickas dalyvaus Atviro parlamento forume, kurio pagrindinė tema – atviras parlamentas pandemijos kontekste: globalus planavimo ir atsparumo pavyzdys 2022 metams.

Į Atviro parlamento forumą pakviesti atstovai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Japonijos, įvairių Europos Sąjungos šalių. Parlamentarai diskutuos apie parlamentų skaidrumą, nagrinės pasitikėjimo parlamentu temą. Numatoma aptarti galimus parlamentų veiksmus kovojant su dezinformacija. Renginio dalyviai diskutuos, su kokiomis galimybėmis ir iššūkiais susiduria parlamentai.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų nariai dalyvaus diskusijos „Demokratijos horizontai“ sesijoje. „Demokratinėms sistemoms kyla vis didesnis pavojus autoritarinių režimų akivaizdoje. Turime stiprinti demokratinių parlamentų atsparumą prieš autoritarinių režimų naratyvus ir hibridinius išpuolius“, – Seimo kanceliarijos Spaudos biurui sako M. Maldeikis.

Renginys organizuojamas Taipėjuje (Taivanas) kartu su Taivano parlamentu, Nacionaliniu demokratijos institutu (JAV), Taivano ir Azijos mainų fondu.

Seimo valdyba parlamentarų delegaciją į Taipėjų dalyvauti forume komandiravo lapkričio 27 – gruodžio 6 d.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-26 14:23
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal