Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ pranešimas: frakcijos atstovai pristatys siūlymus, kaip mažinti energetinės priklausomybės ir infliacijos pasekmes

2022 m. kovo 28 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Antradienį Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai rengia spaudos konferenciją, kurios metu pristatys savo siūlymus, kaip mažinti energetinės priklausomybės ir infliacijos pasekmes Lietuvoje.

„Blogiausia tai, kad kai kurios krizės ateina, o kai kurias Vyriausybė sukuria pati, kaip kad santykiuose su Kinija ar ilgiausiai nesprendžiamą kainų kilimą. Sprendimai dėl pagalbos žmonėms ir verslui drastiškai augant infliacijai turėjo būti padaryti dar praėjusių metų pabaigoje ar šių metų pradžioje. Dabar turime itin sudėtingą problemų raizginį, kuris nuolat didėja“, – teigia Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Linas Kukuraitis.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvausiantis šios frakcijos atstovas Algirdas Butkevičius pabrėžia, kad tęsiantis atvirai Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, taip pat taikant ekonomines sankcijas Rusijai ir jos sąjungininkei Baltarusijai, jų režimams, turime suprasti galimas grėsmes Lietuvos valstybei, jos ekonomikai, gyventojų finansinei ir ekonominei padėčiai.

„Todėl sprendimus būtina daryti greitai, nes mažėja tiek gyventojų išgalės turėti laimingą, visavertį gyvenimą, tiek ir verslo galimybės funkcionuoti“, – sako A. Butkevičius.

Spaudos konferencijos metu parlamentarai pateiks siūlymus energetikos srityje, taip pat dėl paramos verslui, aptars finansinius sprendimus infliacijai mažinti ir stiprinti Lietuvos gyventojų socialinį saugumą.

Spaudos konferencija vyks kovo 29 d. 9 val. Seimo Spaudos konferencijų salėje (II rūmai). Ją numatoma transliuoti tiesiogiai Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-03-28 16:30
Politika, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal