Gyvybingas miestas Lietuvoje – tik siekiamybė?

Šį pavasarį vyksta paskaitų cikle „Ateities architektūros kontekstai“. Jis skirtas klimato kaitai ir jos atspindžiams architektūroje. Nors mokslininkai, o ypač – politikai, kalba apie 2050-ųjų perspektyvas, bet neatšaukiami pokyčiai jau prasidėjo. Nebeturime laiko kalboms. Reikia prognozuoti ir kurti gyvenimą naujomis sąlygomis. Kaip mus, mūsų miestus paveiks būsimos sausros ir potvyniai? Kas palaiko jų gyvybingumą? Kokie sprendimai, įveikiant juos, galimi architektūros lauke?

Pasigilinti į šią temą, galimas problemas ir jų sprendinius Architektūros kokybės vystymo asociacija kviečia nuotolinių paskaitų ciklu „Ateities architektūros kontekstai“, kuris ragina architektūros profesionalus ir visuomenę labiau domėtis ir kurti ar palaikyti architektūrinius sprendimus, reaguojančius į sparčios klimato kaitos keliamus iššūkius.

Ciklą, kurio partneris yra žurnalas „Statyba ir architektūra“/ sa.lt ir kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba, sudaro 6 paskaitos.

Trečioji ciklo paskaita vyks 2022 m. balandžio 26 d., antradienį, 11.00 val.  

Paskaitoje „Gyvybingas miestas“ (Livable City) kraštovaizdžio architektė Giedrė Puzinauskienė kalbės apie šį, vis labiau populiarėjantį, modelį atsparumo klimatui kontekste. Skirtingos vertinimo sistemos pagal gyvenimo komfortą į pirmas vietas reitinguoja Europos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Šiaurės Amerikos, Rytų Azijos miestus. Paskaitos metu apžvelgsime globalius kriterijus (tokius kaip išbaigti rajonai, tvarus mobilumas, įvairi ir atspari vietos ekonomika, gyvybingos viešosios erdvės ir kt.), pagal kuriuos būtent šie miestai vertinami kaip lyderiaujantys. Aptarsime, kaip universalius principus taikyti savo darbo praktikoje, bei pasigilinsime, ar Lietuvos miestai gali atitikti šiuos kriterijus ir būti pasiruošę klimato kaitos iššūkiams.

Programa:

10.30-11.00 Registracija ZOOM platformoje;

11.00-12.30 „Gyvybingo miesto“ (Livable City) (lekt. kraštovaizdžio architektė Giedrė Puzinauskienė);

12.30-12.45  klausimai/ atsakymai;

Paskaita vyks nuotoliniu būdu ZOOM konferencinėje platformoje (užsiregistravusieji pakvietimą gaus el. paštu). Registruotis BŪTINA: http://arch-akva.lt/straipsniai/paskaitu-ciklo-ateities-architekturos-kontekstai-3-dalis/

Organizatorius: Architektūros kokybės vystymo asociacija.

Partneris: žurnalas „Statyba ir architektūra“/ sa.lt.

Ciklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

AKVA infor.

Pranešimą paskelbė: Architektūros kokybės vystymo asociacija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-04-11 14:25
NT, statyba, Kultūra
Renginio pradžia
2022-04-26, antradienis11:00
Renginio vieta
ZOOM platforma
pasidalinti
atgal