Kauno ir Prienų raj. pradės veikti pirmieji universalūs bankomatai  

Šalies bankai, kredito unijos, Lietuvos bankų asociacija ir Lietuvos bankas pradėjo įgyvendinti universalių bankomatų projektą, kuriuo siekiama įsteigti daugiau bankomatų užmiesčiuose. Dalis jų įsikurs Kauno ir Prienų rajonuose esančiose prekybos tinklo „Express Market“ parduotuvėse – gegužės 4 d. vienas pirmųjų pradėjo veikti Išlauže.

Gegužės mėnesį šalies bankai, kredito unijos, bei juos atstovaujanti Lietuvos bankų asociacija, kartu su Lietuvos banku, pradėjo įgyvendinti memorandumą, kuriuo siekiama padidinti grynųjų pinigų prieinamumą. Projekto metu, įvairiuose Lietuvos regionuose bus įsteigti universalūs bankomatai, kurie leis užmiesčio gyventojams išsigryninti pinigus arčiau namų bei juos gauti ir mažiausiomis, 5 eurų kupiūromis.

Trys iš šių naujų bankomatų įsikurs „Express Market“ parduotuvėse, esančiose Išlauže (Prienų raj.), Kulautuvoje (Kauno raj.) ir Ežerėlyje (Kauno raj.). Čia pinigus įprastu tarifu galės išsigryninti „Swedbank“, AB, AB SEB banko, „Luminor Bank“ AS Lietuvos skyriaus, AB Šiaulių banko, AS „Citadele bankas“ Lietuvos filialo bei LKU kredito unijų grupės klientai. Išlauže esantis bankomatas jau aptarnauja lankytojus, o Ežerėlyje esantis bankomatas pradės veikti gegužės 11 d.

„Naujasis bankomatas Išlauže, kaip ir netrukus Ežerėlyje, įrengtas parduotuvės viduje – netrukus apie juos praeiviams praneš montuojamos švieslentės su bankomato skiriamaisiais ženklais. Tikimės, kad švieslentės bus naudingos ir netoliese esančių rajonų gyventojams, kurie važiuodami namo galės sustoti ne tik apsipirkti, bet ir patogiai išsigryninti pinigų“, – apie parduotuvės naujoves pasakojo „Express Market“ Marketingo skyriaus vadovė Inga Austynaitė-Rimkė. Pasak atstovės, užmiesčio gyventojai bankomatų laukė jau ilgą laiką.

„Express Market“ teikia prioritetą greičiui bei patogiam apsipirkimui, dėl šios priežasties savo klientams greta būtiniausių kasdienių prekių norime pasiūlyti ir paslaugas arti namų. Džiaugiamės, kad dabar Kauno ir Prienų rajonuose gyvenantiems mūsų parduotuvių lankytojams nebereikės važiuoti į miestus, ieškant bankomato”, – pasakojo „Express Market“ atstovė.

Šiuo metu visoje Lietuvoje veikia 36-ios „Express Market“ parduotuvės. Toliau siekiant teikti prioritetą patogiam klientų apsipirkimui,  parduotuvėse kartu su būtiniausių kasdienių maisto ir buities prekių asortimentu teikiamos ir kitos paslaugos: taros supirkimas, telefono sąskaitos papildymo galimybės, komunalinių mokesčių ir įmokų apmokėjimas bei kitos finansinės paslaugos.

Pranešimą paskelbė: UAB "Kilminė"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-09 09:38
Savivalda, regionai, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal