Kanados „Alimentation Couche-Tard“ pasirašė ketinimų protokolą dėl veiklos Rusijoje perdavimo – tikisi, kad Rusijos institucijos nebetrukdys pasitraukti

Kanados kapitalo degalinių ir savitarnos parduotuvių tinklo savininkė bendrovė „Alimentation Couche-Tard“ perduoda degalinių tinklą „Circle K“ Rusijoje. Kanados įmonė pirmadienį pranešė pasirašiusi ketinimų protokolą, kuris numato Rusijos aktyvų perdavimą.

„Tinklo degalinės Rusijoje jau kurį laiką nedirba su „Circle K“ prekės ženklu. Kitas žengtas žingsnis – praėjusią savaitę oficialiai pasirašytas ketinimų protokolas, pagal kurį „Alimentation Couche-Tard“ nebebus jokio verslo Rusijoje akcininkė. Šiam susitarimui dar turi pritarti Rusijos reguliavimo institucijos, ir tai reikš, kad mes visiškai pasitraukėme iš Rusijos. Patvirtinimą išeiti sklandžiai ir jau be kliūčių tikimės gauti artimiausiu metu“, – sako „Alimentation Couche-Tard“ vyriausiasis viceprezidentas Niall Anderton (Najalas Andertonas), atkreipdamas dėmesį, kad įmonių pasitraukimą iš Rusijos Federacijos šios šalies institucijos apsunkina ir dirbtinai stabdo sudarant kliūtis, todėl pasitraukimas iš šio šalies vyksta ilgiau nei tikėtasi.

Apie planus pasitraukti iš Rusijos rinkos „Alimentation Couche-Tard“ paskelbė kovo 8 dieną ir ieškojo saugiausių sprendimų, kaip teisiškai korektiškai užbaigti savo veiklą. Degalinės dėl jose įrengtų degalų talpų yra išskirtinio dėmesio reikalaujantys specifinės paskirties objektai, todėl tinklas privalėjo prisiimti atsakomybę dėl galimų incidentų, avarijų ar nutekėjimų, taip pat dėl visuomenės saugumo.

Nuo kovo pradžios nebevykdomos jokios vidinės finansinės operacijos tarp „Alimentation Couche-Tard“ ir Rusijoje esančios įmonės, pastaroji įmonė yra izoliuota ir jai nutraukta prieiga prie įmonės vidinių tinklų.

Kartu N. Anderton patvirtino, kad Kanados įmonė neplanuoja grįžti į Rusijos rinką karui Ukrainoje pasibaigus.

„Tokių planų neturime“, – patikino vienas aukščiausių „Alimentation Couche-Tard“ vadovų.

Pasak jo, tinklas per Raudonąjį Kryžių, organizaciją „Save the Children“ toliau teikia pagalbą ir paramą dėl karo bėgantiems ukrainiečiams. Prie to aktyviai prisideda ir komandos nariai, ir klientai, kurie skiria finansinę paramą, suteikia būstą, maisto produktų bei kitą reikalingą pagalbą.

N. Anderton žodžiais, išeinant iš Rusijos rinkos įmonei buvo svarbu pasirūpinti šioje šalyje dirbančios komandos saugumu, įsitikinti, kad jiems nekils teisinis pavojus.

Užbaigus perdavimo procedūras naujieji savininkai perimtų 38-ių „Alimentation Couche-Tard“ degalinių ir parduotuvių tinklą bei 320 darbuotojų Sankt Peterburge, Murmanske, Pskove.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, „Circle K Lietuva“ atsisakė bendradarbiauti su prekių tiekėjais, turinčiais bet kokių ryšių su Rusija ar Baltarusija. Lietuvoje „Circle K“ tinklui priklauso 95-ios degalinės, įmonė yra viena iš daugiausiai mokesčių į biudžetą sumokanti bendrovė šalyje.

Apie „Circle K Lietuva“:

95-ias degalines Lietuvoje valdanti bendrovė „Circle K“ yra didžiausia pagal pajamas Lietuvos mažmeninės naftos prekybos įmonė. Didžiąją dalį jos degalinių tinklo sudaro viso aptarnavimo degalinės – jų yra 85, dar 10 – automatinių. Pagal 2021 metais sumokėtus mokesčius „Circle K“ Lietuvoje užėmė šeštą vietą.

Pranešimą paskelbė: UAB "Idea Prima"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-09 17:34
Prekyba, Transportas
pasidalinti
atgal