A.Armonaitė: „Lietuvos įmonės yra pasirengusios bendradarbiauti su JAE įvairiose srityse“

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, susitikusi su Jungtinių Arabų Emyratų užsienio reikalų viceministru, atsakingu už prekybinius ir ekonominius klausimus, Abdulnasseru Jamalu Alshaali, aptarė Lietuvos įmonių pasirengimą bendradarbiauti su JAE įmonėmis aukštųjų technologijų, maisto pramonės, turizmo ir kitose srityse.  

Kartu su JAE viceministru Lietuvoje lankosi daugiau kaip 20 asmenų delegacija, kurioje – šios šalies mokslo ir inovacijų centrų, pramonės zonų, logistikos centrų, chemijos, žemės ūkio ir maisto pramonės tyrimų centrų vadovai bei kitų sričių atstovai.   

„Lietuva diversifikuoja eksportą, žengia į naujas ir strategiškai svarbiausias pasaulio rinkas, steigia naujas komercijos atašė pareigas. Esame pasirengę užmegzti dar glaudesnius ekonominius ryšius su JAE, siekiame didinti lietuviškų prekių ir paslaugų eksportą, pritraukti JAE investicijų. Vis dar turime potencialo tiek aukštųjų technologijų, tiek tradiciniuose – turizmo ir maisto – sektoriuose, o  tokie susitikimai, tikimės, padės šį potencialą išnaudoti“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Ministrė pabrėžia, kad Lietuvoje labai gerai išvystyta maisto pramonė ir šis sektorius sukuria didelę pridėtinės vertės dalį ekonomikoje, o mūsų šalis gali pasiūlyti JAE didžiulę maisto produktų įvairovę, kurios pagrindinė eksporto rinka yra aukščiausios kokybės maisto produktų reikalaujanti ES.  

Potencialą labiau įsitvirtinti JAE rinkoje turi pieno, mėsos, žuvų perdirbimo sektoriai, taip pat grūdų bei krakmolo gaminių, gyvūnų ėdalo gamybos ir konditerijos sektoriai.  

Prekybos santykiai tarp Lietuvos ir JAE pastaruosius metus išlieka stabilūs: 2021 metais JAE pagal prekybos apyvartą buvo 54 vietoje tarp 208 Lietuvos prekybos partnerių.  

Pernai prekių apyvarta tarp Lietuvos ir JAE siekė 79,3 mln. eurų ir buvo 37 proc. didesnė nei 2020 m.  

Susitikimo metu A. Armonaitė išreiškė užuojautą dėl Jungtinių Arabų Emyratų prezidento šeicho Chalifa bin Zajedo al Nahjano mirties. Jis mirė šiandien, eidamas 74-uosius metus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-13 14:08
Verslas, ekonomika, finansai, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal