Vyriausybės vadovė sveikina su Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina visus Lietuvos žmones su Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės diena.

„Tęsdami tarpukario tradicijas, trečią gegužės sekmadienį prisimename kovotojus už Lietuvos laisvę, sudėtas aukas, pagerbiame Nepriklausomybės gynėjus. Šiemet kariuomenės ir visuomenės vienybės diena ypač prasminga. Visi išgyvename dėl brutalios Rusijos invazijos į Ukrainą, dėl žiaurių karo nusikaltimų. Šios agresijos akivaizdoje labai svarbus ne tik demokratinių šalių susitelkimas, bet ir mūsų kariuomenės bei visuomenės vienybė.

Mes didžiuojamės modernia, stipria Lietuvos kariuomene. Kovinis pasirengimas, profesionalumas bei visuomenės sąmoningumas ir patriotiškumas – milžiniška jėga. Dėkoju Lietuvos kariams, vykdantiems garbingą pareigą bei visiems, pasiruošusiems Tėvynę ginti“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
2022-05-15 09:40
Politika, Krašto apsauga, saugumas
Kontaktinis asmuo