Ministrė Pirmininkė: šešėlio valstybėje žala ilgainiui laimėtojų nepalieka

Pilietinei akcijai „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ vykstant 11-ąjį kartą, trečiadienį studentams skirtame susitikime įžanginį žodį tarė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, pabrėžusi korupcijos žalą valstybei ir kiekvienam visuomenės nariui. 

„Labai dažnai, kai kalbama apie mokesčius, atskaitomybę ir taisykles, bandoma pasakyti, kad to reikia tarsi kažkokiai valstybei, tarsi tolimoms ir kažko norinčioms jos institucijoms. Bet valstybė yra mūsų sugyvenimo instrumentas, mūsų susitarimų įgyvendinimo būdas, tad akivaizdu, kad viso to reikia mums patiems. Visi turime siekti to paties tikslo, kiekvienas savo atsakomybės ribose. Nėra taip, kad tik mokesčių mokėtojai „skolingi“ valstybei, valdžia yra skolinga mokesčių mokėtojams lygiai taip pat – skaidrumą, atskaitomybę, gebėjimą girdėti problemas, jas spręsti ir siekti, kad mūsų vertybės būtų įgyvendintos geriausiu įmanomu būdu“, – renginyje sakė premjerė. 

Premjerė akcentavo, jog korupcija tirpdo visuomenės narių pasitikėjimą institucijomis ir vienas kitu, ilguoju laikotarpiu nepalikdama nė vieno laimėtojo. Tai ypač išryškėja krizių ir iššūkių valstybėse laikotarpiu, kuomet reikalingas kūrybingas atsakas ir visuomenės solidarumas. 

„Verslas remiasi žmonių talentais, iniciatyvumu, kūrybiškumu, išmintimi. Visa tai atsiranda iš kvalifikuotų darbuotojų, kokybiškų paslaugų, geros infrastruktūros. Šis bendrasis gėris yra tai, kas turi labai didelę įtaką ir verslui bei jo perspektyvoms. Šešėlio trumpalaikė nauda gali atrodyti akivaizdi, tačiau ilgainiui žala paliečia visus. Todėl labai svarbu, kad studentai, kurie yra būsimi darbdaviai ir darbuotojai, šias sąsajas suprastų ir pamatytų“, – kalbėjo Ministrė Pirmininkė. 

Kasmetinės akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ metu atkreipiamas dėmesys į korupcijos prevencijos svarbą, skaidrumo ir atsakingumo nuostatų ugdymą, diskusijomis ir renginiais siekiama padėti suprasti, kaip gyventojai gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo, telkti valstybės, verslo ir visuomenės lyderius reikalingų sprendimų įgyvendinimui. 

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-18 13:06
Teisėsauga, teisėtvarka, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal