Kitą rudenį Antakalnyje duris atvers nauja British School of Vilnius mokykla su 4 sporto šakų infrastruktūra

Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke Antakalnyje pradedamas statyti naujas British School of Vilnius mokyklos miestelis. Sparčiai išaugusios mokyklos vaikams ruošiamas ne tik mokyklos pastatas, bet ir infrastruktūra aukščiausios kokybės švietimui: uždaras 25 m. baseinas, treniruoklių salė, krepšinio aikštelė,  lauko sporto zonos, įskaitant viso dydžio futbolo aikštę ir lauko teniso kortus, meno ir technologijų laboratorijas, muzikos klasę su įrašų studija bei didelę biblioteką.. Apie 6 mln. Eur vertės privačios mokyklos plėtros projektą finansavo fondas „BaltCap Infrastructure Fund“. Miestelio koncepciją ir architektūrą, kurtą „2L architects“, mokyklos vadovai pirmiausia pristatė renginyje tėvų ir tarptautinei bendruomenei. 

„Kokybiško ugdymo poreikis auga, taip pat ir tėvų galimybės rinktis privačią mokymo įstaigą, tad British School of Vilnius per trejus veiklos metus išaugo nuo pirmųjų 23 iki daugiau kaip 120 mokinių. Būsimasis mokyklos miestelis bus pritaikytas 400 vaikų“, – kalbėjo mokyklos vadovas Andrew Prosser.

„Manau, tai pirmoji mokykla Vilniuje, turinti tokią įvairią sporto infrastruktūrą, kurią papildys laboratorija, menų klasės, įrašų studija ir žaliosios erdvės laisvalaikiui. Mes tikime, kad tokias įvairias sritis ir įvairius įgūdžius apimantis projektinis ugdymas, kuriuo remiamės, ir padeda išauginti nepriklausomai mąstančius, atkaklius, kompetentingus ir savidisciplinuotus jaunus žmones – tuo pat metu užtikrinant, kad jie auga laimingi“, – priduria A. Prosser.

Tarp naujo mokyklos plėtros etapo pristatymo svečių, kurių renginyje „Kempinski“ viešbutyje susirinko kelios dešimtys, buvo JAV, Vokietijos, Airijos, Didžiosios Britanijos ambasadų atstovai. „Mes, diplomatai, nuolatos klajojame per pasaulį. Turint 3 vaikus, kurie per pastaruosius 20 metų gyveno ir mokėsi 6 skirtingose valstybėse, mums svarbu gyventi ten, kur prieinamas aukštos kokybės mokslas. Tai, kad Vilniuje turime The British School, tiesiog ramina. Džiaugiuosi matymas šviesią šios mokyklos ateitį“, – sakė Didžiosios Britanijos ambasadorius Brian Olley.

Dabartinė mokyklos mokinių bendruomenė – įvairiatautė: joje yra 17 tautybių vaikų. Pasak A. Prosser, britiškas mokymo metodas pritraukia ne vien anglakalbių šalių gyventojų – į šią mokyklą savo vaikus veda daug tarptautinėse rinkose veikiančių verslų savininkų ir įvairių tautybių specialistų, įskaitant tarptautinio išsilavinimo savo vaikams ieškančius lietuvius. Pastaruoju metu tėvų bendruomenėje padaugėjo į Lietuvą savo įmones perkėlusių Ukrainos, Baltarusijos verslininkų.

2023 m. rudenį duris atversianti naujoji mokykla užims 12 tūkst. kv.m. teritoriją, mokyklos pastatas bus apie 4 tūkst. kv.m. dydžio. Ilgainiui čia turėtų mokytis apie 400 vaikų ir dirbti 50 mokytojų bei kitų darbuotojų.

Mokyklos plėtrą finansuojantis „BaltCap Infrastructure Fund“ fondas pirmuosius 20 metų po įsikūrimo bus objekto savininkas, vėliau The British School of Vilnius pastatą galės išsipirkti.

 

Daugiau informacijos:

Jurgita Pesliakaitė  / UAB „Adverum“ / jurgita@adverum.lt /  +370 675 06739

Pranešimą paskelbė: UAB ADVERUM
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal