Seimo Pirmininkė: „Svarbu nepasiduoti provokacijoms, nukreiptoms prieš kitataučius“

2022 m. gegužės 21 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina Lietuvoje gyvenančius kitų tautų atstovus su Lietuvos tautinių bendrijų diena.

„Kartais sakome, jog nuo seno buvome atviri ir tolerantiški įvairių tautybių atstovams, gyvenantiems Lietuvoje. Nes jie tapo neatskiriama ir nedaloma mūsų šalies dalimi, suteikusia  savitumo kultūrai, menui, tradicijoms, papročiams, galų gale kulinarijai ir kitoms sritims. Dalimi, kuri vienodai su vietiniais kūrė Lietuvos tapatybę, gerovę ir istoriją, kovėsi už jos laisvę ir nepriklausomybę. Nepaisant to, ne visada santykiai su kitataučiais klostėsi sklandžiai. Dėl įvairių priežasčių, labai dažnai – ir išorinių. Štai ir dabar, kai vyksta karas Ukrainoje, bandoma sukelti neapykantą rusakalbiams, skleidžiama dezinformacija apie ukrainiečius, propagandinėmis žiniomis kurstoma nesantaika. Linkiu nepasiduoti šioms provokacijoms. Būkime vieningi!“ – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-21 06:00
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal