Jau 20 -tas Pirmadienio mitingas vyks rugpjūčio 22 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie paminklo LDK didžiajam kunigaikščiui Gediminui!

Pirmadienio mitingų maratonas skirtas remti Ukrainos kovą už laisvę. Šūkis: „Slava Ukraini! Už jūsų ir mūsų laisvę!“ Šio mitingo tema Ukrainos Nepriklausomybės dienos šventės išvakarėse: „Ukrainos nepriklausomybė yra ir Vakarų demokratijų nepriklausomybė“. Sveikiname Ukrainą su Nepriklausomybės diena!

Pirmadienio mitinguose kultūrininkai, politikai, visuomenės veikėjai, ukrainiečiai ir kiti turi galimybę pasisakyti, dalintis savo patirtimis. Išgirsime naujausias žinias iš Ukrainos. Pirmadienio mitingai vyks kiekvieną pirmadienį tol, kol Ukraina paskelbs pergalę prieš fašistinį putiniškąjį okupantą.

Mitingų organizatorius ir vedėjas Arkadijus Vinokuras, aktorius, publicistas, rašytojas. Šiandienos Pirmadienio mitingų Vilniuje organizatorius 1990-1991 metais dalyvavo visose Pirmadienio mitinguose Stokholme. Jie buvo skirti Baltijos valstybių išsivadavimui iš sovietų okupacijos paremti. Jis skaitė savo rašytus eilėraščius švedų kalba mitinguose. https://www.youtube.com/watch?v=BlEP7rGo-5o&ab_channel=ArkadijusVinokur

Pirmadienio mitingo dalyviai:

Aušrinė Armonaitė, – Lietuvos Laisvės partijos lyderė.

Aleksej Mereshko, – Ukrainos Aukščiausios Rado Užsienio reikalų komiteto pirmininkas. (Telefonu)

Mariia Ionova, – Ukrainos Aukščiausios Rados narė. Užsienio reikalų komitetas. (Telefonu)

Vaidotas Malinionis, – ats. pulkininkas, karo ekspertas, Gynybos paramos fondo vadovas.

Valdas Bartkevičius, – verslininkas -visuomenininkas, padedantis ukrainiečiams ir baltarusiams. Seimo narės D. Šakalienės konsultantas.

Milda Matulaitytė – Feldhausen, – žurnalistė, laidos autorė ir vedėja „Žinių radijas“, www.delfi.lt. Aktyviai remia Ukrainos kovą už laisvę.

Agnė Sabulytė – dainininkė, aktorė. Dainuoja įvairių tautų liaudies dainas. Atliks ukrainiečių dainą, kurią įrašė tik prasidėjus karui: „Oj u vyshnevomu sadu“. https://www.youtube.com/watch?v=pAL25ESa3MQ&ab_channel=Agn%C4%97Sabulyt%C4%97


Pirmadienio mitingus veda Arkadijus Vinokuras.

Pirmadienio mitingų koordinatorė Auksė Dransard.

Pirmadienio mitingų vertėja Sasha Petrauskaitė.

Pirmadienio mitingų fotografas Nail Garejev.









Pranešimą paskelbė: Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-08-21 12:05
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal