„Lidl“ efektas: startuoja nauja darbdavio įvaizdžio kampanija

Šią savaitę šalyje startuoja naujoji „Lidl Lietuva“ darbdavio įvaizdžio kampanija „Lidl efektas“. Ja prekybos tinklas pabrėžia išskirtines savybes, kurias labiausiai vertina esami darbuotojai – komandiškumą, vakarietišką darbo kultūrą, karjeros galimybes bei konkurencingą atlyginimą. Kampanijos metu taip pat siekiama pakviesti potencialius darbuotojus prisijungti prie „Lidl“ komandos ir pajusti darbo vakarietiškoje įmonėje privalumus.

Naujoje „Lidl Lietuva“ kampanijoje vaizduojami prekybos tinkle – parduotuvėse, sandėlyje bei biure dirbantys darbuotojai.

Apie pokyčius lemiantį efektą naujoje įmonės darbdavio įvaizdžio kampanijoje kalbama ne veltui, teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė. Prieš daugiau nei šešerius metus Lietuvoje veiklą pradėjęs „Lidl“ į šalį atnešė daugybę gerųjų tarptautinių praktikų ir padėjo transformuoti vietos mažmeninės prekybos rinką.

„Vienas iš svarbiausių mūsų tikslų atėjus į Lietuvos rinką buvo sėkmingai pritaikyti vidinius įmonės veiklos procesus bei sukurti patrauklias darbo vietas. Ne paslaptis, kad ryžomės imtis retai tuo metu rinkoje sutinkamų praktikų, pavyzdžiui, daug dėmesio skyrėme darbuotojų sveikatai, finansiniam stabilumui ar įvairiems socialiniams projektams. Žvelgdami retrospektyviai matome, kad tai ne tik padėjo mums įsitvirtinti rinkoje ir tapti vienais jos lyderių, bet ir privertė pasitempti kitus“, – pažymi S. Savickienė.

Pasak jos, aukštesnė mažmeninės prekybos sektoriaus kartelė, lyginant su ankstesne situacija rinkoje, pastebima daugelyje veiklos sričių. Vienas svarbiausių „Lidl“ efekto nuopelnų yra indėlis į sąlygų šioje industrijoje dirbantiems darbuotojams gerinimą bei palaikančios ir komandiškos darbo kultūros kūrimą.

„Savo kaip darbdavio stiprybę atrandame tarptautinėje įmonės patirtyje ir į darbuotoją orientuotos kultūros puoselėjime. Džiaugiamės galėdami savo pavyzdžiu įkvėpti ir kitus. Žinoma, pozityvius pokyčius ir permainas „Lidl“ darbuotojai pajaučia pirmieji“, – apie naujos darbdavio įvaizdžio kampanijos skleidžiamą žinutę pasakoja S. Savickienė.

Kampanija atskleis darbo „Lidl“ vertybes ir privalumus darbuotojams

Pasak S. Savickienės, kampanijos vizualuose siekiama išryškinti ne tik „Lidl“ efekto indėlį į viso sektoriaus tobulėjimą, bet ir kiekvienam potencialiam komandos nariui aktualias vakarietiškas vertybes bei darbo „Lidl“ privalumus. Vienas iš jų – didžiausias atlyginimas tarp penkių didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų.

„Nuo pat mūsų veiklos starto Lietuvoje, prekybos tinklo darbuotojams garantuojame sąžiningą atlyginimą. Jaustis finansiškai stabiliai ir užtikrintai mūsų komandos nariams leidžia konkurencingas atlyginimas, suprantame, kad jausdamiesi saugūs darbuotojai galės daugiau dėmesio skirti savo profesiniam augimui ir tobulėjimui“, – teigia „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Liepos mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenys rodo, kad vidutinis darbo užmokestis „Lidl Lietuva“ siekia 1771 eurą bei yra didžiausias, palyginus su kitų didžiųjų prekybos tinklų vidutiniais darbo užmokesčiais. Be to, šių metų pradžioje bendrovė 5–15 proc. padidino darbo užmokestį visiems komandos nariams – šiam tikslui įgyvendinti iki 2022 finansinių metų pabaigos įmonės atlyginimų biudžete numatyti papildomi 9 mln. eurų.

Papildomą saugumo jausmą suteikia ir įmonėje įdiegta pakopinė algų kėlimo sistema, pažymi S. Savickienė: „Vos įsidarbinus, parduotuvių ir logistikos centro darbuotojų sutartyse yra numatomos keturios pakopos, t.y. iš anksto numatyti atlyginimo kilimo lygiai keleriems metams į priekį“.

Taip pat „Lidl Lietuva“ naujosios darbdavio įvaizdžio kampanijos metu sieks pabrėžti įmonėje puoselėjamą draugišką darbo aplinką. Įmonė reguliariai vykdo komandos narių apklausas, skatina juos išreikšti savo nuomonę, idėjas bei pasiūlymus.

„Lidl efektas“ yra ir apie plačias tobulėjimo bei karjeros augimo galimybes. „Lidl Lietuva“ darbuotojams siūlomas ugdymo priemonių paketas yra kasmet atnaujinamas, papildomas aktualiomis mokymų temomis, naujais ugdymo metodais ir naudomis.

„Lidl Lietuva“ darbuotojai gali mokytis anglų ir vokiečių kalbų bei vadovavimo praktikų. Be to, išvystyta elektroninių mokymų sistema, kurioje galima rasti daugiau nei 600 mokymų, sukurta 50 naujų e. mokymų sandėlio ir parduotuvių darbuotojams.

„Profesinio tobulėjimo galimybės yra glaudžiai susijusios ir su karjeros augimu. Kasmet daugiau nei 10 proc. „Lidl Lietuva“ darbuotojų pakyla karjeros laiptais“ , – sako S. Savickienė.

Anot S. Savickienės, įgalinančią ir motyvuojančią darbo „Lidl“ aplinką padeda kurti ir kitos papildomos naudos bei iniciatyvos, pavyzdžiui, didelis dėmesys komandos fizinei ir emocinei sveikatai.

„Visus darbuotojus, praėjusius bandomąjį laikotarpį, įmonė apdraudžia papildomu privačiu sveikatos draudimu, šaltojo sezono metu komandos nariai ir jų vaikai iki 14 metų gali nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, darbuotojams taip pat suteikiama galimybė nemokamai apsilankyti psichoterapijos seansuose, gauti profesionalias konsultacijas“, – sako S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba beveik 2,9 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 64 prekybos tinklo parduotuvės 25-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje ir Kaišiadoryse.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"