Seimo lankytojų centre – tradicinis renginys, skirtas Europos kalbų dienai paminėti

2022 m. rugsėjo 23 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Rugsėjo 26 d., pirmadienį, 11 val. Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) bus atidaryta vaikų ir jaunuolių iliustracijų konkurso geriausių darbų paroda bei apdovanoti esė vertimo konkurso nugalėtojai. Renginys, skirtas Europos kalbų dienai.

„Europos kalbų dienos renginiai, kuriuos kasmet inicijuoja Valstybės institucijų kalbų centras, jau eilę metų nepraranda savo populiarumo. Šiai dienai paminėti sostinės vaikų ir jaunimo centras kartu su Valstybės institucijų kalbų centru surengė vaikų ir jaunuolių iliustracijų bei esė vertimo konkursus, kuriuose dalyvavo apie 600 vaikų iš visos Lietuvos. Šiais renginiais siekiame skatinti vaikus ir jaunuolius mokytis įvairių Europos tautų kalbų, kurios neabejotinai atveria didesnes galimybes bei prisideda prie tarpkultūrinio dialogo ir taikos pasaulyje“, – sako konkurso organizatoriai.

Trijų geriausių kiekvienos amžiaus grupės darbų autoriai, užėmę pirmą, antrą ir trečią vietas kiekvienoje amžiaus grupėje, ir jų pedagogai bus apdovanoti renginio globėjos Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vardinėmis padėkomis ir atminimo dovanomis.

Vaikų ir jaunuolių iliustracijų konkurso įspūdingiausių darbų paroda Seimo lankytojų centre bus eksponuojama iki spalio 17 d.

Maloniai kviečiame dalyvauti arba stebėti tiesioginę renginio transliaciją Seimo YouTube paskyroje.

15 val. Seimo lankytojų centre vyks protų kovų „Europos kalbų labirintas 2022”  finalas, kuriame dėl pagrindinio prizo – kelionės į Europos parlamentą – susirungs 16-mečių komandos iš įvairių Lietuvos mokyklų.

Europos Tarybos iniciatyva nuo 2001 metų Europos kalbų diena švenčiama kasmet rugsėjo 26 dieną. Šios gražios šventės tikslas – iškelti daugiakalbystę kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, įprasminti kalbų mokymosi įvairovę, pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms, skatinti įvairių kalbų mokymąsi bei kultūrų sklaidą Lietuvoje ir Europoje.

Informuojame, kad visuomenės informavimo tikslais renginyje bus fiksuojamas vaizdas, todėl Jūs galite būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Šio renginio nuotraukos ir vaizdo įrašai bus skelbiami renginio organizatorių interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bei platinami įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Išsamesnę informaciją apie asmens duomenų tvarkymą gali suteikti organizatoriai.

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-09-23 09:15
Švietimas ir mokslas
Renginio pradžia
2022-09-26, pirmadienis11:00
Renginio vieta
Seimo lankytojų centras (Gedimino pr. 60, Vilnius)
pasidalinti
atgal