Seime bus atverta žuvusio Ukrainos fotožurnalisto Makso Levino fotografijų paroda

Pridedamos Seimo kanceliarijos nuot. (aut. – A. Markevičienė)

Rugsėjo 27 d., antradienį, 13 val. Lietuvos Laisvės gynėjų galerijoje (Seimo I rūmai) atveriama Ukrainos fotožurnalisto Makso Levino fotografijų paroda „Rusijos 2022 m. invazijos į Ukrainą kronika: pradžia“.

Parodą atvers Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, pasisakys Lietuvoje su delegacija viešinčios Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatės Iryna Konstankevych ir Solomia Bobrovska.

Maksas Levinas – žinomas ir talentingas Ukrainos fotožurnalistas, gimęs 1981 m. liepos 7 d.

Maksimo Levino nuotraukas publikavo „The Wall Street Journal“, „TIME“, „Breaking News Poland“, „EU AGENDA“, „World Mews“, Laisvosios Europos radijas (RFE/RL).

Per pirmąsias penkias Rusijos Federacijos plataus masto įsiveržimo į Ukrainą dienas jis paskelbė fotoreportažus iš mažiausiai septynių karštųjų taškų įvairiose Ukrainos vietose: nuo Charkivo iki Vasilkivo ir iš kelių gyvenviečių Irpinės ir Žitomiro kryptimis.

Ryšys su Maksu Levinu nutrūko kovo 13 dieną, kai jis nuvyko į Kijivo srities Višhorodo rajono Huta-Mežihirskos kaimą dokumentuoti Rusijos agresijos pasekmes.

Balandžio 1 dieną, po ilgų paieškų, policija aptiko fotožurnalisto kūną su šautinėmis žaizdomis. Prokuratūros duomenimis Maksimą Leviną nužudė Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariai dviem šūviais iš šaunamųjų ginklų.

Našlaičiais liko keturi Maksimo nepilnamečiai sūnūs, žmona ir pagyvenę tėvai.

Maksimo Levino gauti valstybiniai apdovanojimai:

– 3-iojo laipsnio ordinas už nuopelnus, įteiktas 2015 m. birželio 5 d. už vertingą asmeninį indėlį į nacionalinės žurnalistikos plėtrą, ilgametį sąžiningą darbą ir aukštus profesinius gebėjimus;

– 3-iojo laipsnio ordinas, įteiktas po mirties 2022 m. balandžio 3 d. už asmeninę drąsą ir ryžtingą darbą nušviečiant Rusijos agresiją.

Paroda Seimo rūmuose eksponuojama iki spalio 10 d. Parodą aplankyti galima penktadieniais, atvirų durų valandomis, kurios skelbiamos čia.

Daugiau informacijos:

Informacijos ir komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė

Asta Markevičienė, tel. (8 5) 239 6202, el. p. asmark@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-09-26 17:15
Tarptaut.santykiai, Politika
Renginio pradžia
2022-09-27, antradienis13:00
Renginio vieta
Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje (Seimo I rūmai)
Prisegti failai
pasidalinti
atgal