Prezidentas priėmė Ispanijos, Airijos ir Belgijos ambasadorių skiriamuosius raštus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį priėmė Ispanijos ambasadorės Marios Nieves Blanco Diaz, Airijos ambasadorės Séadhnos Mac Hugh ir Belgijos ambasadoriaus Riko van Droogenbroecko skiriamuosius raštus.

Šalies vadovas susitikime su Lietuvai akredituota Ispanijos ambasadore pasidžiaugė puikiu dvišaliu bendradarbiavimu bei padėkojo už Ispanijos dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Lietuvoje. Lietuvos vadovas su ambasadore aptarė ekonominių ryšių plėtrą, ypatingą dėmesį skirdamas inovacijų, atsinaujinančios energetikos, finansinių technologijų sritims. Prezidentas taip pat pažymėjo Ispanijos ir Lietuvos bendradarbiavimo svarbą Europos Sąjungoje.

Prezidentas susitikime su Lietuvai akredituota Airijos ambasadore pasidžiaugė gerais dvišaliais santykiais bei pažymėjo lietuvių diasporos vaidmenį Airijoje.  Šalies vadovas su ambasadore taip pat aptarė paramą Ukrainai,  kultūrinių  ryšių stiprinimą,  tolesnį  bendradarbiavimo Europos Sąjungoje stiprinimą.

Prezidentas susitikime su Lietuvai akredituotu Belgijos ambasadoriumi pažymėjo, kad sąjungininkų buvimas Lietuvoje  yra reikšmingas atgrasymo faktorius, ir pabrėžė NATO viršūnių susitikime Madride priimtų sprendimų įgyvendinimo svarbą. Susitikime taip pat aptarti dvišaliai santykiai ir bendradarbiavimas Europos Sąjungoje, ypač energetikos kainų, mokslinių tyrimų programose, kovos su dezinformacija ir istorinės atminties klausimais.

Susitikimuose su ambasadoriais Prezidentas pabrėžė, kad Rusijai paskelbus dalinę mobilizaciją ir rengiant neteisėtus referendumus okupuotose teritorijose, būtina toliau stiprinti paramą Ukrainai ir didinti spaudimą agresorei Rusijai, ypač mažinant Europos energetinę priklausomybę nuo Rusijos.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-09-27 18:25
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal