Prezidentas pasveikino T. Lamanauską laimėjus rinkimus į Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos generalinio sekretoriaus pavaduotojo postą

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį telefonu pasveikino Tomą Lamanauską laimėjus rinkimus į Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos generalinio sekretoriaus pavaduotojo postą.

Per pokalbį telefonu Prezidentas pasidžiaugė, kad pasaulio telekomunikacijų ir skaitmenizacijos plėtrai vadovaujanti bendruomenė sustiprėja puikiu profesionalu iš Lietuvos.

„Džiugu, kad Lietuva prisideda prie globalios telekomunikacijų ir skaitmenizacijos plėtros politikos formavimo aukščiausiu lygmeniu. Šios pareigos Tarptautinėje telekomunikacijų sąjungoje tik dar kartą įrodo, kad Lietuvoje turime puikių profesionalų, kurie gali konkuruoti tarptautiniu lygmeniu ir eiti aukštas pareigas tarptautinėse organizacijose“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas taip pat išreiškė padėką visoms Lietuvos institucijoms, prisidėjusioms prie beveik dvejus metus vykusios T. Lamanausko rinkimų kampanijos. Pasak Prezidento, ji lėmė, kad Lietuvos vardas skambėjo visų pasaulio regionų šalyse.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-09-29 18:08
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal