Prezidentas: paramą verslui turime suteikti dar šiemet

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitikime su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite aptarė paramą verslui energijos kainų krizės kontekste.

Prezidento teigimu, matant bloginamas ekonomikos augimo prognozes, vartotojų pasitikėjimo rodiklių mažėjimą, šalies verslui būtina aiškiai žinoti kaip valstybė padės įveikti energijos kainų krizę, o pati parama turi būti pradėta teikti nedelsiant.

„Energijos kainų krizės metu pigiau gyventojams ir verslui yra padėti, negu – nepadėti. Tą liudija Lietuvos ekonomikos krizių pamokos. Artimiausiu metu turime aiškiai įvardinti, kokios pagalbos verslas gali tikėtis ir tą paramą pradėti teikti dar šiemet“, - sakė šalies vadovas.

Prezidentas su ministre A. Armonaite sutarė, kad tarp paramos verslui priemonių turi būti mokesčių atidėjimas, taip pat elektros kainų šoko amortizavimo priemonės Lietuvos verslui, kurios pasiektų mažas įmones ir individualiai dirbančiuosius asmenis gamybos įmones, turinčias aukštus energijos poreikius, kitą paveiktą verslą. Tai pat verslui reikia lengvatinių paskolų

Susitikime taip pat sutarta, kad dar šiemet turi būti pradėta teikti parama pažeidžiamam verslui iš dar šių metų birželio mėnesį tam numatytų biudžeto lėšų.

„Sprendimai dėl paramos verslui būtų priimti greičiau, jei parama verslui nebūtų susieta su biudžeto įstatymu. Siekdami socialiai atsakingo verslo kultūros Lietuvoje, turime užtikrinti ir valstybės institucijų atsakomybę verslo atžvilgiu“, – sakė Prezidentas.

Prezidentas su ekonomikos ir inovacijų ministre sutarė, kad siekiant stabilaus šalies ekonomikos augimo ateinančiais metais, reikalinga paruošti 2023 m. skirtą antikrizinį paramos paketą.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-09-30 13:28
Politika, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal