Seime vyks renginiai, skirti aptarti religinį turizmą ir piligrimystę tarp Lietuvos ir Lenkijos

2022 m. rugsėjo 30 d. pranešimas žiniasklaidai  

 

2022 m. spalio 5 d., (trečiadienį), 13 val., Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) vyks konferencija „Piligriminiai keliai jungiantys Lietuvą ir Lenkiją – dabartis ir perspektyvos“.

Šių dienų saugumo ir geopolitinės situacijos kontekste gerų tarptautinių, o ypač kaimyninių santykių palaikymas yra itin svarbus. Šie santykiai priklauso ne tik nuo kiekvienos šalies diplomatinių pastangų, bet ir šalių kaimynių svetingumo, jų istorinio, kultūrinio paveldo pažinimo. Konferencijoje, kurioje dalyvaus pranešėjai iš Lietuvos ir Lenkijos, planuojama aptarti vieną iš turizmo rūšių - religinį turizmą ir piligrimystę tarp Lietuvos ir Lenkijos, abiejų tautų bendrą bažnytinį / religinį paveldą, šalis jungiančius piligriminius kelius, piligrimystės plėtros perspektyvas.

Konferencijos programa

2022 m. spalio 5 d. (trečiadienį), 14.30 val. Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) bus atidaryta paroda „Camino Misericordia – Dievo Gailestingumo kelias“.

„Camino Misericordia“ tai Dievo Gailestingumo Sekretoriato inicijuotas projektas. Jo tikslas nubrėžti automobilių, dviračių, o ateityje taip pat ir pėsčiųjų kelią jungiančias vietas, susijusias su Dievo Gailestingumo Apaštalų gyvenimu ir veikla nuo Krokuvos iki Vilniaus. Kilnojama ekspozicija parodo šio kelio pagrindines vietas. Parodą sudaro 14 vnt. 100x70 cm dydžio plakatų. Plakatuose yra nuotraukos su aprašymais trimis kalbomis (anglų, lenkų ir lietuvių).

Projektas finansuojamas iš Lenkijos Respublikos Ministro Pirmininko kanceliarijos lėšų skirtų konkursui „Pasaulio lenkų bendrija ir lenkai užsienyje 2022“ finansuoti.

Parodą galima apžiūrėti spalio 3-7 d.

Renginių organizatoriai: Seimo narė Rita Tamašunienė ir Lenkijos Institutas Vilniuje. Partneris Asociacija „Wspólnota Polska“.

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-09-30 15:26
Tarptaut.santykiai, Politika
Renginio pradžia
2022-10-5, trečiadienis13:00
Renginio vieta
Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)
pasidalinti
atgal