Prezidentas kartu su regiono šalių vadovais išreiškė paramą Ukrainos narystės NATO perspektyvai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, kartu regiono valstybių Prezidentais išplatino bendrą pareiškimą, kuriame išreiškė paramą Ukrainos narystės NATO perspektyvai ir pakartojo paramą šalies suverenumui ir teritoriniam integralumui.
Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Čekijos, Makedonijos ir Juodkalnijos Prezidentai bendrame pareiškime pakartojo paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui ir pabrėžia nepripažįstantys ir niekada nepripažinsiantys Rusijos bandymų aneksuoti bet kurias Ukrainos teritorijas.
Prezidentų pareiškime išreiškiamas tvirtas palaikymas 2008 metais Bukarešte įvykusio NATO viršūnių susitikimo metu priimtą sprendimą dėl būsimos Ukrainos narystės.
Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Čekijos, Makedonijos ir Juodkalnijos Prezidentai taip pat reikalauja Rusijos nedelsiant pasitraukti iš visų okupuotų teritorijų ir ragina visus sąjungininkus ženkliai padidinti karinę pagalbą Ukrainai. Bendrame vadovų pareiškime taip pat teigiama, kad karo nusikaltėliai privalo atsakyti už savo veiksmus ir turi būti patraukti atsakomybėn.
Su pilnu pareiškimo tekstu galite susipažinti čia.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-10-02 12:13
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal