„Trimble" pristato naujieną – GPS imtuvo tikslumo prenumeratą

Kaip vartotojai esame įpratę įvairias paslaugas prenumeruoti: duomenų planai mobiliesiems telefonams, mėnesiniai mokesčiai už muzikos ir televizijos laidų transliacijas, programinė įranga bei kt. Nuo šiol panašiu principu pagal poreikį galima pasinaudoti ir inžinerinių įrenginių, tokių kaip GPS imtuvai, funkcionalumu.

JAV inžinerinių matavimų prietaisų ir programinės įrangos gamintojas „Trimble" geotechnikos rinkoms siūlo revoliucinį sprendimą – galimybę užsisakyti GPNS (globalinės padėties nustatymo sistemos, arba dar dažnai vadinama GPS) imtuvo matavimo tikslumus prenumeratos principu. Ši įranga gali būti sėkmingai naudojama organizacijose, eksploatuojančiose inžinerinius tinklus, savivaldos institucijose ar valstybinėse įmonėse, atliekančiose geografinių objektų apskaitą, inventorizavimą, aplinkos monitoringo darbus ir kt., kai specialistas, siekdamas produktyvumo, gali pasirinkti geriausiai jam tinkantį matavimo tikslumą pageidaujamam laikui.

Ir iki šiol rinkoje buvo galima pirkti matavimo įrangą su pasirinktu tikslumu ir funkcijomis. Tačiau tai reikėjo daryti iš anksto užsakant norimą komplektaciją, kai GPNS įrenginyje buvo įdiegti visi pirkėjui reikalingi funkcionalumai. Tuo tarpu šiuo naujuoju „Trimble" DA2 GPNS imtuvu galima naudotis užsiprenumeravus tik konkretų matavimo tikslumą ir tik norimam laikotarpiui.

„Šis GPNS imtuvas unikalus tuo, jog klientas įsigyjęs bazinę komplektaciją už ekonominę kainą, kelis šimtus eurų, vėliau norimą matavimo tikslumą gali bet kada užsisakyti papildomai, prenumeratos principu. Tai itin vertingas sprendimas įmonėms, kur darbuotojų ir vykdomų projektų skaičius nuolat keičiasi - nereikia didelių investicijų į įrangą, o matavimo funkcijų prenumeruojama tik tiek, kiek reikia", - sako Šarūnas Prokopimas, UAB „GeoNovus" direktorius. - Paslaugą užsisakyti galima pagal tikslumo - nuo 1 centimetro iki 60 centimetrų - pozicijas bei kelis laiko tarifus. Prieš pradedant darbus „Trimble" DA2 GPNS imtuvą tereikia prijungti prie turimo išmaniojo įrenginio su įdiegta Android ar iOS operacine sistema, paleisti mobilią aplikaciją ir prisijungti prie „Trimble Catalyst" platformos. Šis sprendimas ypač pasiteisina inžinerinio profilio organizacijose, kurios dėl vienokių ar kitokių priežasčių įvairius matavimus atlieka retkarčiais, taip pat nepakeičiamas dalykas savivaldybių specialistams, kuriems tenka tikrinti įvairių jau atliktų matavimų tikslumą".

„Trimble" yra tarptautinė kompanija, kuri  GPNS navigaciją pritaikė automobiliams ir pirmoji tiksliai išmato Everesto aukštį. Pradėjusi veiklą nuo paprastų GPS imtuvų šiuo metu įmonė veiklą vysto tokiuose sektoriuose kaip: pastatų inžinerija, agroverslas, transporto sistemos, infrastruktūros objektai. Pagrindinis kuriamų sprendimų tikslas – supaprastinti, palengvinti ir optimizuoti darbo procesus matavimų srityse.

Pranešimą paskelbė: UAB GEONOVUS
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-10-03 10:53
NT, statyba, ITT
Prisegti failai
pasidalinti
atgal