Šiaurės ir Baltijos šalių tvaraus verslo susitikimas: Tiekimo grandinės valdymas dabartiniame geopolitiniame kontekste

Tiekimo grandinė – vis dar ignoruojama tvarumo dalis, nors dažnai ji sukuria daug didesnius socialinius ir aplinkosauginius poveikius, nei pačios įmonės veikla. Tai suvokdamas, verslas turi imtis realių pokyčių, apie kuriuos jau devintus metus organizuojamame Šiaurės ir Baltijos šalių tvaraus verslo susitikime spalio 13 dieną gyvai ir nuotoliniu būdu diskutuos Lietuvos bei užsienio šalių ekspertai.

Prie sklandaus tiekimo grandinės veikimo prisideda daug organizacijų, įskaitant žaliavų, energijos tiekėjus, prekių gamintojus ir tiekėjus. Anot vienos iš organizatorės Lietuvos atsakingo verslo asociacijos LAVA vadovės Audronės Alijošiutės-Paulauskienės, prie tvarumo  rizikų valdymo gali prisidėti kiekviena iš šių organizacijų.

„Vis dėlto, įmonės nerimauja dėl padidėjusių išlaidų, joms sunku patikrinti sudėtingas tiekimo grandines. Tačiau tai svarbu daryti kaip niekada anksčiau – tyrimai atskleidžia, kad vartojimo prekių tiekimo grandinėje sukuriama daugiau nei 80 proc. šiltnamio efektą sukeliančių dujų ir padaroma daugiau nei 90 proc. viso neigiamo poveikio orui, vandeniui, biologinei įvairovei ir geologiniams ištekliams. Kadangi tai aktualu mums visiems ne tik kaip verslininkams, bet ir žmonėms, labai svarbu apie tai kalbėti garsiai bei dalintis sukaupta patirtimi“, – pasakoja A. Alijošiutė-Paulauskienė.

Patirtimi dalinsis patyrę ekspertai

Šiaurės ir Baltijos šalių tvaraus verslo susitikimą pradės Švedijos ambasadorė Lietuvoje H.E. Inger Buxton, Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis bei „IKEA Industry Lietuva“ vadovė Inga Urbonavičiūtė.

Pagrindinė pranešėja, Švedijos Užsienio reikalų ministerijos ambasadorė tvaraus verslo klausimais Cecilia Ekholm pasidalins patirtimi, kaip Švedijos verslas dirba su tvarumo ir atsakomybės klausimais savo veikloje bei vertės grandinėse.

Susitikime teisės firmos „Sorainen“ advokatė Vitalija Impolevičienė, vadovaujanti Aplinkos apsaugos, socialinės atsakomybės ir valdysenos (ESG) praktikai regione, apžvelgs ES tvarių finansų atskleidimo reglamento ir ES taksonomijos, direktyvos dėl įmonių tvarumo ataskaitų teikimo pasiūlymą bei įmonių tvarumo išsamaus patikrinimo direktyvos pasiūlymą.

„Daugelis mano, kad šie reikalavimai aktualūs tik finansų įstaigoms ir didelėms įmonėms. Visgi tai  paveiks kiekvieną verslą Europos Sąjungoje bei visose pasaulinėse tiekimo grandinėse ir būtina aptarti,  kaip verslas turėtų tam pasiruošti“, – savo pranešimą komentuoja Vitalija Impolevičienė.

Renginyje „IKEA Industry Lietuva“ vadovė Inga Urbonavičiūtė taip pat pristatys tvarius inovatyvius sprendimus medienos plokščių gamybos srityje, padedančius mažinti cheminių medžiagų naudojimą ir medienos atliekas. Tvarumo patirtimi dalinsis „Outokumpu“ viceprezidentas Juha Erkkilä, „Volvo Group Lietuva“ vadovas Nicholas Rosenberg Kjær bei „Orkla Care Baltics“ finansų ir verslo kontrolierius Evaldas Veida.

Susitikimą apibendrins diskusija „Kaip tvarumo integravimas sustiprina jūsų tiekimo grandinę? Praktikų patarimai“, kurioje apie iššūkius ir patirtis vertės grandinėje kalbėsis „Rimi Lietuva“, „Ekornes“, „Kvapų namai“, „Master Class Lietuva“ ir EBPO gairių daugiašalėms įmonėms Nacionalinio koordinavimo centro ekspertai.

Apie susitikimą:

Šiaurės ir Baltijos šalių tvaraus verslo susitikimas vyks spalio 13 dieną (ketvirtadienį) nuo 13:00 iki 16:30 val. „IKEA Industry Lietuva“. Jį tiesiogiai galima stebėti per 15min.lt.

Šiaurės ir Baltijos šalių tvaraus verslo susitikimą 2022 organizuoja Švedijos prekybos rūmai kartu su Švedijos ambasada, Lietuvos atsakingo verslo asociacija (LAVA), Šiaurės Ministrų Tarybos biuru Lietuvoje bei  Norvegijos ir Suomijos prekybos rūmais.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal