Šeštą kartą į Vilnių grįšiantis tarptautinis forumas pasauliui parodys, kad Lietuva – augantis gyvybės mokslų centras

Lietuva turi ambicingą tikslą – iki 2030 m. įsitvirtinti tarp gyvybės mokslų lyderių ir pasiekti, kad šis sektorius kurtų 5 proc. šalies bendrojo vidaus produkto. Dar palankesnės sąlygos Lietuvos gyvybės mokslų ekosistemai inovuoti ir augti bus sudarytos rudenį, kai šio sektoriaus plėtros potencialas ir vertė užsienio auditorijai bus pristatoma per didžiausią Baltijos šalyse gyvybės mokslų renginį „Life Sciences Baltics“.  

„Lietuva jau bene dešimtmetį demonstruoja rekordinę gyvybės mokslų ekosistemos plėtrą – esame tarp sparčiausiai augančių pramonės pavyzdžių Europoje. Tačiau augančiai ekosistemai gali būti sunku ne tik išlaikyti šį tempą, bet ir pritraukti užsienio partnerių, kurie investuodami prisidėtų prie lietuviškų inovacijų kūrimo globaliu mastu arba būdami klientais ir partneriais integruotų Lietuvos įmones, universitetus ir tyrimų centrus į globalias tiekimo grandines. Norime, kad rudenį vyksiantis „Life Sciences Baltics“ pagelbėtų įveikti šiuos iššūkius“, – sako Romualda Stragienė, „Life Sciences Baltics“ forumą organizuojančios Inovacijų agentūros vadovė.

Pasaulyje gyvybės mokslų sektorius žengia į apmąstymų laikotarpį  – investuotojai ieško naujų rinkų, vyksta pertvarkos dėl tiekimo grandinių, bandomi nauji bendradarbiavimo ir verslo modeliai. Tuo tarpu pasaulinė demografinė padėtis, ligų ir susirgimų skaičius, ekonominiai poslinkiai toliau diktuoja didelį naujų inovacijų poreikį. „Life Sciences Baltics“ konferenciją organizuojančios komandos vadovės Lilitos Liaudanskaitės vertinimu,  šios tendencijos formuoja palankią terpę Lietuvos gyvybės mokslų įmonėms rasti klientų užsienyje ir įgyvendinti pasaulinės reikšmės projektus.

„Valstybė siekia Lietuvos gyvybės mokslų ekosistemos pripažinimo pasauliniu mastu. Organizuodami „Life Sciences Baltics“ forumą keliame pačius ambicingiausius tikslus – pakviesti į Lietuvą tuos gyvybės mokslų profesionalus, verslininkus, investuotojus, universitetų ir mokslinių tyrimų centrų atstovus, kurie turi norą ir poreikį megzti ryšius su Lietuvos gyvybės mokslų ekosistemos dalyviais. Norime stiprinti partnerystę ir saitus su tomis rinkomis, kurios aktualiausios mūsų įmonėms – JAV, Vakarų Europa, Skandinavija“, – sako L. Liaudanskaitė.

Pasak jos, Lietuvos gyvybės mokslų pramonė yra tiek užaugusi, kad užsienio partneris čia gali tikėtis tiekėjų kontraktinių tyrimų ir gamybos, klinikinių tyrimų veiklose. Taip pat sektorius pasižymi išskirtinėmis ląstelių ir genų terapijos, baltymų technologijų vystymo kompetencijomis, kuriami medicinos prietaisai ir diagnostinės priemonės, vystomos tarpdisciplininės aukštosios technologijos pasitelkiant lazerius, dirbtinį intelektą.  

Didžiausias Baltijos šalyse gyvybės mokslų forumas „Life Sciences Baltics“ bus organizuojamas jau šeštą kartą. Į Vilnių gyvai renginys grįžta po penkerių metų pertraukos ir vyks rugsėjo 20-21 dieną. „Life Sciences Baltics“ tikslas – veikti kaip platforma gyvybės mokslų sektoriaus profesionalams iš viso pasaulio ir suteikti prieigą prie naujų kontaktų, idėjų, projektų, finansavimo galimybių. Inovacijų agentūra „Life Sciences Baltics“ forumą organizuoja kas dvejus metus.

Renginį sudaro tarptautinė konferencija, verslo paroda, verslo susitikimai, startuolių idėjų konkursas. Tikimasi, kad rugsėjį „Life Sciences Baltics“ susitiks daugiau nei 800 gyvybės mokslų sektoriaus profesionalų ir ekspertų iš viso pasaulio. Šiuo metu jau prasidėjusi išankstinė registracija į renginį ir verslo parodą.

Pranešimą paskelbė: Inovacijų agentūra, Všį
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-01-30 15:37
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal