„Samsung Galaxy S23“ pasitinkant: kaip gimė visų laikų sėkmingiausia „Android“ telefonų serija?

Jau šiandien 20 val. startuoja naujųjų „Samsung Galaxy S23“ pardavimai, o jų kainos „Telia“ prasidės nuo 859 eurų ir sieks iki 1419 eurų. Kosmine tema pavadintos serijos išmanieji telefonai jau dešimtmetį dominuoja geriausiųjų topuose, o savo pardavimais yra netgi ne kartą aplenkę ir  „iPhone“ telefonus. Tačiau ši šlovė nebuvo pasiekta per naktį.

„Galaxy S“ galime vadinti ne tik „Samsung“, bet ir „Android“ operacinės sistemos sėkmės istorija. Šios serijos telefonai iki šiol laikomi platformos veidu, o „Galaxy“ pavadinimas vartojamas kaip sinonimas kalbant apie visas rinkoje esančias „iPhone“ alternatyvas. Visgi gamintojo kelias ne visada buvo rožėmis klotas. Per trylikos metų istoriją netrūko vaikiškų apsižodžiavimų su „Apple“, nesibaigiančių identiteto paieškų ir klaidų. Kita vertus, akivaizdu, jog jei ne „Galaxy S“, dabartiniai mūsų telefonai neturėtų nei tokių didelių ekranų, nei įvairių kasdien naudojamų funkcijų“, – sako „Telia“ telefonų kategorijos vadovė Rimantė Marcišauskienė.

Serijos gimimą nulėmė „Apple“ spyris

Pasak pašnekovės, „Samsung“ rimtu žaidėju telefonų rinkoje tapo dar gerokai iki išmaniųjų eros. „Rankinio“ telefono prototipą Pietų Korėjos bendrovė pristatė jau praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje bei, bėgant metams, sėkmingai prekiavo geldelės formos, išstumiamą klaviatūrą turinčiais bei kitais tam tikrais laikotarpiais madingais mobiliaisiais. Deja, 2007 m. netikėtai pasirodžius „iPhone, kompaniją ištiko krizė – jos tuometiniai liečiamą ekraną turintys įrenginiai vartotojams didelio įspūdžio nepadarė.

Ne išimtis ir kompanijos pirmasis „Android“ operacine sistema paremtas modelis. 2009 m. debiutavęs „Samsung GT-I7500 Galaxy“ priekinėje dalyje turėjo net 9 mygtukus ir visiškai nepriminė astronominiu greičiu populiarėjančio „iPhone“. Ir taip ne itin gausų pirkėjų būrį papildomai atbaidė daugybė tuo metu pirmuosius žingsnius dar tik žengiančios „Android“ klaidų. Tad 2010 m. korėjiečiai nusprendė mesti du naujus kauliukus ir pažiūrėti, kuris išridens didesnę sėkmę. Taip tų metų vasarį gimė „Samsung Wave“, kuriame veikė kompanijos kurta „Tizen“ operacinė sistema, o birželį – prabangus „Galaxy S“ su „Android“.

„Akivaizdu, jog sėkmė pasisuko pastarojo naudai. Kritikus nustebino stebinančiai ryškus tuo metu dar mažai kam žinomos „SuperAMOLED“ technologijos ekranas, o pirkėjai vertino tai, kad išoriškai „iPhone“ primenančiame telefone turi galimybę keisti baterijas ir naudoti „microSD“ atminties korteles. Sekimo „Apple“ pėdomis formulė kone iškart garantavo įspūdingą serijos populiarumą – pirmojo „Galaxy S“ buvo parduota 24 milijonai, o plonesnio šiek tiek patobulinto jo įpėdinio „Galaxy SII“ – net 40 milijonų vienetų“, – prisimena R. Marcišauskienė.

Ilgos identiteto paieškos

2012 m. metai įrodė, kad su „Galaxy S“ kompanija iškasė tikrą aukso gyslą. Trečiasis serijos modelis susižėrė daugybę apdovanojimų, tapo oficialiu Londono vasaros olimpinių žaidynių telefonu bei padėjo „Samsung“ pirmąkart istorijoje aplenkti „Nokia“ ir tapti didžiausiu telefonų gamintoju pasaulyje. Taip pat šiuo laikotarpiu itin stipriai išryškėjo „Samsung“ ir „Apple“ priešprieša.

„Samsung“ savo reklamose atvirai tyčiojosi iš milžiniškose eilėse prie „Apple“ parduotuvių naujo „iPhone“ laukiančių pirkėjų, o „Apple“ jai atsakė teismo bylomis dėl dizaino bei kitų technologijų kopijavimo. Kritikų teigimu, „Samsung“ taip desperatiškai elgtis vertė identiteto bei ištikimos gerbėjų bazės neturėjimas. Kiekvienas naujas gamintojo telefonas atrodydavo vis kitaip ir siūlydavo vis naujas funkcijas, kurios dažnai būdavo ne pirmo būtinumo, neveikdavo gerai ir netgi nepersikeldavo į naują modelį. Tačiau „Samsung“ į kritiką galiausiai sureagavo ir netgi privertė į savo telefonus viena akimi pažiūrėti ir tą pačią „Apple“, kuri sėkmingiausias naujoves vėliau pritaikydavo naujesniuose „iPhone“.

„Galaxy S6 Edge“ telefonuose vėl išpopuliarino stiklo ir metalo konstrukciją, pristatė lenktus ekrano kampus ir belaidį krovimą. „Galaxy S7“ apsaugą nuo dulkių ir drėgmės pavertė standartu, o „Galaxy S8“ įvestą mažų rėmelių ir didelės ekrano įstrižainės madą galime atpažinti pasižiūrėję praktiškai į bet kurį šiuolaikinį telefoną. Be to, su „Galaxy S10“ kompanija tapo „Wi-Fi 6“ ir 5G pioniere, taip parodydama pavyzdį visai rinkai. Kitaip tariant, jei ne tam tikros „Galaxy S“ inovacijos, didelė tikimybė, jog mūsų rankose laikomi išmanieji atrodytų ir veiktų šiek tiek kitaip“, – įsitikinusi „Telia“ atstovė.

Sėkmės žygis tęsiasi iki šių dienų

Nepaisant besikeičiančios rinkos situacijos ir stiprėjančios konkurencinės aplinkos, net ir pastarosiomis dienomis „Galaxy S“ telefonai sugeba prisitaikyti ir neužleisti savo pozicijų. Remiantis „Telia“ statistika, 2021 m. už mažesnę pinigų sumą pasiūlęs kokybišką trijų galinių kamerų sistemą, ekraną su dideliu atsinaujinimo dažniu ir kitas svarbiausias metų naujoves, „Galaxy S21“ tapo antru perkamiausiu telefonu Lietuvoje. Tuo metu pernai į populiariausiųjų dešimtuką netikėtai prasiveržė „Galaxy Note“ serijos estetika, „S-Pen“ rašikliu pasižymintis „Galaxy S22 Ultra“, savo galimybėmis sugebėjęs pateisinti nemažą kainą.

Anot „Telia“ telefonų ekspertės, artėjant naujojo „Galaxy“ serijos debiutui, greičiausiai nevertėtų tikėtis didelių dizaino pokyčių, kadangi šioje kartoje gamintojas susitelks į svarbiausių išmaniojo funkcijų patobulinimus. Beveik neabejojama, jog bendrovė šiemet naudos kur kas efektyvesnius lustus, kurie mažiausiai trečdaliu padidins išmaniųjų baterijos ištvermę, o „Galaxy S23 Ultra“ pirmąkart turėtų debiutuoti net 200 megapikselių raiškos pagrindinė kamera. Taip pat būsimuosius pirkėjus turėtų nudžiuginti dvigubai didesnis standartinis vidinės atminties kiekis net ir pigiausio serijos atstovo atveju bei pagaliau visa Europa galės įsigyti naujuosius „Galaxy“ su „Snapdragon“ procesoriumi.

„Samsung Galaxy S23“ prekyba „Telia“ salonuose ir internetinėje parduotuvėje startuos vasario 1 d., 20:00. Jų kaina prasidės nuo 859 eurų ir sieks iki 1419 eurų. Perkant naujosios serijos telefonus ir iš anksto užsiregistravus – dovana ausinės „Buds2“ tik už 1 centą. Keliaujant į salonus nepamirškite ir savo senų išmaniųjų įrenginių, už kuriuos galite gauti papildomą nuolaidą naujam telefonui.

Daugiau informacijos:

Audrius Stasiulaitis

I WILL TELL YOU TELIA

Tel. (8 5) 236 7019, Mob. 8 686 77988

El. p. audrius.stasiulaitis@telia.lt  

Telia Lietuva, AB, Saltoniškių g. 7A, 03501 Vilnius

Pranešimą paskelbė: UAB „INK agency“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-02-01 20:05
ITT
Prisegti failai
pasidalinti
atgal