Į Kauną kviečia uždraustasis Sočio olimpinių žaidynių vaisius

Sausio 15 d., penktadienį, 15 val., Vytauto Didžiojo universiteto mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas) vyks olandų kūrėjų tandemo – fotografo Robo Hornstra ir publicisto Arnold van Bruggen – paskaita „Sočio projektas – menas ar žurnalistika?“.

Šių dviejų autorių projektas „The Sochi Project“ yra laikomas chrestomatiniu lėtosios fotožurnalistikos pavyzdžiu – jo medžiaga apie pasiruošimo Žiemos olimpinėms žaidynėms laikmečio pasikeitimus ir įtampas šiaurės Kaukazo regione rodoma parodų pavidalu ir leidžiama teminėse knygose.

Kiek vėliau, 17 val., fotomeno festivalis „Kaunas Photo“ kviečia į Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galeriją (Nepriklausomybės a. 12), kur vyks olandų fotografo Rob Hornstra ir publicisto Arnold van Bruggen „lėtojo žurnalizmo“ chrestomatinės parodos „Sočio projektas: Kaukazo karo ir turizmo atlasas“ atidarymas.

Ši paroda – penkerius metus trukusio darbo ir daugybės kelionių į Kaukazą rezultatas: fotografijos, žemėlapiai ir aiškinamieji tekstai atskleidžia Rusijos miesto Sočio ir jo apylinkių istoriją bei drastiškas transformacijas ruošiantis 2014 m. Žiemos olimpinėms žaidynėms. Paroda, aplankiusi dešimtis galerijų ir muziejų – nuo Niujorko iki Delio – kiekvienoje meno erdvėje pateikiama kitaip. Kaune ji veiks iki vasario 21 d.

**

Nuotraukų autorystė: © Rob Hornstra / The Sochi Project. From: An Atlas of War and Tourism in the Caucasus (Aperture).
Nuotraukų aprašymai ir daugiau informacijos: http://2015.kaunasphoto.com/the-forbidden-fruit-of-sochi-winter-olympics-on-display-at-kaunas-photo-festival/

 

Pranešimą paskelbė: Vytauto Didžiojo universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-01-13 10:47
Kultūra
pasidalinti
atgal