Seime svečiuosis Gyvoji biblioteka

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2017 m. kovo 22 d.
Renginio pradžia: 12:30
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2017 m. kovo 22 d.
Renginio vieta: Seimo I rūmai, Vitražo galerija

2017 m. kovo 20 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Kovo 22 d. nuo 12.30 iki 16 val. Vitražo galerijoje (I rūmuose) Seimo Žmogaus teisių komitetas kartu su Nacionaliniu socialinės integracijos institutu organizuoja Tarptautinei rasinės diskriminacijos panaikinimo dienai skirtą Gyvosios bibliotekos renginį.

Gyvoji biblioteka – tai neformaliojo ugdymo metodas, skatinantis tarpusavio supratimą, toleranciją ir pagarbą žmogaus teisėms. Gyvoji biblioteka sudaryta iš gyvųjų knygų, bibliotekininkų ir skaitytojų. Gyvosios knygos – tai žmonės iš pažeidžiamų socialinių grupių, visuomenėje patiriantys diskriminaciją ar  vertinami pagal išankstines nuostatas. Gyvosios knygos turi daug ką pasakyti besidomintiems atskirtį ar diskriminaciją patiriančių žmonių gyvenimu ar norintiems iš pirmų lūpų išgirsti atsakymus į jiems rūpimus klausimus. Čia galėsite sutikti žmogų su negalia, kitatautį, feministą, netradicinės seksualinės orientacijos ar kitokiomis savybėmis išsiskiriantį žmogų, kuris dėl savo individualumo yra pažeidžiamas.

Kiekvienas žmogus turi istoriją, bet ne visos istorijos telpa knygose. Su tokiu šūkiu Gyvoji biblioteka žengia į jubiliejinius 10-uosius metus. Gyvoji biblioteka į Lietuvą atkeliavo 2007 metais. Pirmąja stotele pasirinkusi Vilnių, Lietuvos Respublikos Seimą, toliau ji aplankė kitus Lietuvos miestus ir miestelius, kvietė Lietuvos žmones susipažinti su šalia gyvenančių kitokių žmonių (gyvųjų knygų) tikromis istorijomis, kurios praturtino klausytojų jausmus ir supratimą apie Žmogų.

Daugiau informacijos:

Žmogaus teisių komiteto biuro patarėja

Eglė Gibavičiūtė

Tel. (8 5) 239 6809, el. p. egle.gibaviciute@lrs.lt        

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-03-20 15:33
Politika, Kultūra
Renginio pradžia
2017-03-22, trečiadienis12:30
Renginio pabaiga
2017-03-22
Renginio vieta
Seimo I rūmai, Vitražo galerija
pasidalinti
atgal