„RAŠYTOJŲ AKADEMIJA“ pristato išskirtinį tragiško žanro kūrinį „SENO KAŠTONO PASAKOJIMAS“

Jau trečius metus rašymo kursus kūrybingiems žmonėms organizuojanti „Rašytojų akademija“ pristato „Rašytojų akademijos klubo“ narės Rasos Banelės apsakymą „Seno kaštono pasakojimas“.

Tai itin graudi istorija apie miesto viduryje, daugiaaukščio namo kieme, augantį kaštoną, kuris papasakoja savo gyvenimą po juo pailsėti prisėdusiai keleivei. Kaštonas pasakoja apie savo jaunystę, šeimininko žūtį, vienatvę bei atgimimą naujam gyvenimui.

Ši skausmo kupina istorija taps įkvėpimu kalbėtis ir diskutuoti labai svarbiomis temomis. Tai tragiškas pasakojimas apie tai, kaip ištikimai gali draugauti ne tik žmogus su žmogumi, bet ir žmogus su medžiu, gamta. Medžiai taip pat turi jausmus ir mintis, jie atsimena viską kas gera ir bloga, ir labai nori visa tai kam nors išsipasakoti, tačiau mažai kas įsiklauso ir išgirsta medžių kalbą, o jei ir išgirsta tai ne kiekvienas supranta kas jam norima pasakyti.

„Apsakymas gimė labai netikėtai. Vieną audringą vakarą pro langą stebėjau danguje besikryžiuojančius žaibus ir prieš akis ėmė kilti paveikslai. Iš pradžių neketinau rašyti tragiško kūrinio, bet matyt pasąmonė taip išlaisvino keletą metų kauptą širdgėlą dėl draugo savižudybės. Dėl nelaimingos meilės jis pasirinko labai kraupią mirtį - susideginimą. Rašymas man tarytum terapija gydanti sielą, o iternetiniai „Rašytojų akademijos“ kursai paskatino dar labiau atsiskleisti ir suteikė drąsos pristatyti savo kūrinius platesniam skaitytojų ratui“, – sako kūrinio autorė Rasa Banelė.

„Apsakymas išreikštas labai detaliai ir jausmingai, nepaisant jo tragiško žanro. Manau, kad „Seno kaštono pasakojimas“ vertas papulti į mokyklinius vadovėlius. Dabartiniuose mokinių „Skaitiniuose“ trūksta naujų šiuolaikinių talentingų lietuvių rašytojų kūrinių. O juk dar ne visi emigravo iš Lietuvos, dar tikrai apstu talentų, kurie geba sukurti tokius kūrinius kaip R.Granausko „Gyvenimas po klevu“, V.Krėvės „Skerdžius“ ar A.Škėmos „Balta drobulė“. Ugdymo programos sudarytojams reikėtų į tai atsižvelgti“, - taip apie kūrinį atsiliepia lektorė bei „Rašytojų akademijos“ įkūrėja Evelina Tamulaitienė.

„Nuotoliniai „Rašytojų akademijos“ kursai surenka grupes talentingų žmonių, kurie mokosi rašyti nuotoliniu būdu interneto pagalba įvairiausius tekstus, o kūrybinės namų darbų užduotys skatina atsiskleisti ir išryškėti jų gabumams. Tai suteikia žmonėms pasitikėjimo ir skatina kurti“, - teigia E.Tamulaitienė.

Visą apsakymą „Seno kaštono pasakojimas“ galite perskaityti čia.

Rašytojų akademija - tai ne tik įvairiausių tekstų bei knygų rašymo mokymų akademija, tai ir talentingų bei kūrybingų žmonių bendruomenė.

Rašytojų akademijos įkūrėja, metodikos autorė bei lektorė Evelina Tamulaitienė yra išleidusi saviugdos bei savianalizės knygą "Širdies dienoraštis".

Šiuo metu yra leidžiama naujausia bendra Rašytojų akademija narių knyga "Slaptas 4 moterų dienoraštis", kuris prekyboje pasirodys jau š.m. gegužės mėn.

Taip pat šiuo metu Rašytojų akademija nariai rašo net keletą savo autorinių knygų, kurios, tikimasi, dienos šviesą išvys jau šiais metais.

Naujausia online Rašytojų akademija mokymų grupė startuos jau 2017 04 28d., kur dar priimama dalyvių registracija. Detali informacija čia.

Pranešimą paskelbė: UAB Berklis
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2017-04-13 06:30
Švietimas ir mokslas, Kultūra
pasidalinti
atgal