Sąjūdis ,,Už Lietuvos miškus“ kviečia į mitingą “Išsaugokime Lietuvos girias ateities kartoms“

PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI

2018 – 01 – 10

Sąjūdis ,,Už Lietuvos miškus“ kviečia į mitingą
“Išsaugokime Lietuvos girias ateities kartoms“

Rytoj, sausio 11 d. 12 val. Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje, priešais LR Vyriausybės rūmus Sąjūdis ,,Už Lietuvos miškus“ kviečia į mitingą “Išsaugokime Lietuvos girias ateities kartoms“. Sąjūdis kviečia visuomenę stoti ginti Lietuvos miškus nuo skubotai ir neatsakingai pradėtos vykdyti valstybinių miškų valdymo reformos, kuri kelia chaosą visoje sistemoje. Visa tai gresia žalingomis ekonominėmis ir socialinėmis pasekmėmis visai šaliai, o tai pat visų mūsų turto – miškų – apsaugai.

Pasak Sąjūdžio „Už Lietuvos miškus“ pirmininko Gintauto Kniukštos, valstybiniai miškai priklauso mums visiems, todėl visuomenė turi teisę dalyvauti priimant svarbius sprendimus. Valstybinių miškų valdymo reforma prieštarauja decentralizacijos, regioninės politikos principams ir pakenks plačiosios visuomenės interesams, dar labiau padidins pačią didžiausią dabartinės Lietuvos problemą – emigraciją.

Sąjūdis ypač nepritaria Aplinkos ministerijos planams naikinti pirminę miškuose dirbančių profesionalų grandį - girininkijas ir eiguvas, mažinti jų skaičių. Miškas- ne fabrikas: jame miško sodinimo, ugdymo ir priežiūros darbus jokie robotai neatliks.

Lietuvos Respublikos Seimas, priimdamas Lietuvos Respublikos Miškų įstatymo pakeitimo įstatymą nesilaikė Lietuvos Respublikos Seimo statuto ir Lietuvos Respublikos teisėkūros pagrindų įstatymo, galimai pažeidė Lietuvos Respublikos Konstituciją, o Vyriausybė, priimdama nutarimą „Dėl sutikimo reorganizuoti valstybės įmones miškų urėdijas“, nesilaikė Lietuvos Respublikos teisėkūros pagrindų įstatymo, pažeidė konstitucinį teisinės valstybės principą, galimai pažeidė ir Lietuvos Respublikos Konstituciją

Įstatymo viršenybė ir pagarba žmogaus teisėms yra neatsiejama teisinės valstybės dalis, todėl tie kurie pamina visuotinai pripažintas žmogaus teises ir laisves, privalo žinoti, kad jų elgesio visuomenė netoleruos, todėl Sąjūdis „Už Lietuvos miškus“ ragina Seimą kreiptis į Konstitucinį teismą ištirti, ar Miškų įstatymo pakeitimo įstatymas ir Vyriausybės nutarimas neprieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai.

Sąjūdis „Už Lietuvos miškus“ ragins Vyriausybę atšaukti iš užimamų pareigų aplinkos ministrą Kęstutį Navicką – dėl nekompetentingai vykdomos Valstybinių miškų valdymo reformos, neskaidraus VĮ Valstybinio miškotvarkos instituto direktoriaus ir valdybos konkurso organizavimo. Dėl galimai nusikalstamo Europos Sąjungos ir valstybės biudžeto lėšų švaistymo Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijoje Sąjūdis kreipsis į Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą.


Daugiau informacijos:
Gintautas Kniukšta
Sąjūdžio „Už Lietuvos miškus“ pirmininkas
+370 679 94646
www.uzmiskus.lt

Pranešimą paskelbė: Sąjūdis "Už Lietuvos miškus"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2018-01-10 14:32
Politika, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
Renginio pradžia
2018-01-11, ketvirtadienis12:00
Renginio pabaiga
2018-01-11
Renginio vieta
Vilnius, Vinco Kudirkos aikštė, Gedimino pr.9
pasidalinti
atgal