Darbas su artimoje aplinkoje smurtaujančiais vyrais - tai pagalba smurto aukoms moterims ir vaikams

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2014-09-25, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: A.Vivulskio g. 13, 306 salė

Smurtas artimoje aplinkoje nebe pirmi metai yra viena iš svarbiausių ir dėmesio reikalaujančių socialinių problemų Lietuvoje. Padaryta ne taip ir mažai – priimtas Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje Įstatymas, sukurti ir remiami Specializuoti Pagalbos centrai nukentėjusiems nuo smurto, teismai ėmė taikyti įvairias baudžiamojo poveikio priemones smurtautojams: tai ir įpareigojimas nesiartinti prie nukentėjusiojo, ir elgesio keitimo programų lankymas.

          Kauno apskrities vyrų krizių centras jau nuo 2009 m. dirba su artimoje aplinkoje smurtaujančiais vyrais, jo atstovai ne kartą yra dalyvavę įvairiuose tarptautiniuose dirbančiųjų su smurtaujančiais susitikimuose. Mūsų projektus iš dalies remia Socialinės apsaugos ir darbo m-ja, Kauno miesto savivaldybė. Šiuo metu baigiame įgyvendinti 12 mėnesių trukusį projektą „Visiems geriau: darbas su artimoje aplinkoje smurtaujančiais vyrais – tai pagalba smurto aukoms moterims ir vaikams“, kurį remia  EEE finansinių mechanizmų NVO Programa Lietuvoje.

         Ta proga Kauno apskrities vyrų krizių centras organizuoja renginį, kuriame pasidalins projekto rezultatais, sunkumais bei lūkesčiais. Renginyje pasidalinti savo darbo patirtimi, įžvalgomis , aptarti pagalbos smurtaujantiems poreikį, įvertinant ir tokios pagalbos naudingumą smurtaujančiųjų šeimų nariams,  kviečiame įvairių Lietuvos NVO atstovus. Socialinės apsaugos ir darbo m-ja prisideda prie renginio, suteikdama salę. Renginyje dalyvauti taip pat kviečiame valstybės institucijų, spaudos atstovus.

         Pranešimus skaitys Kauno apskrities vyrų krizių centro direktorė D. Bubnienė, Utenos apskrities vyrų krizių centro direktorius E. Kornevas, Kauno apskrities moterų krizių centro socialinė darbuotoja N. Daukšienė, Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centro direktorė D. Puidokienė, Telšių krizių centro direktorė V. Benaitienė, Marijampolės apskrities vyrų krizių centro direktorė ir kt.

Pranešimą paskelbė: Kauno apskrities vyrų krizių centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2014-09-23 10:07
Sveikata, grožis, Socialinė sauga
pasidalinti
atgal