Lietuviški šaudmenys išlaikė egzaminą šaudymo varžybose Jungtinėje Karalystėje

Giraitės ginkluotės gamyklos (GGG) produkcija sulaukė pripažinimo prestižinėse tarptautinėse šaudymo varžybose Jungtinėje Karalystėje.

Šių Jungtinėje Karalystėje rengiamų varžybų organizatorė – šaudymo mėgėjų ir profesionalų asociacija NRA UK (angl. k. National Rifle Association of United Kingdom). Tai viena didžiausių pasaulyje, kelių šimtmečių istoriją skaičiuojanti organizacija, į kurios varžybas susirenka šaudymo profesionalai ir aukščiausio lygio mėgėjai. Prestižinėse NRA UK varžybose dalyvauja geriausi Jungtinės Karalystės šauliai-snaiperiai, olimpinių varžybų čempionai ir kiti meistriškumo aukštumas pasiekę šauliai.

Lietuvos bendrovė pernai tapo oficialia NRA UK organizacijos šaudmenų tiekėja.

„Šio įspūdingo renginio metu sulaukėme pačių geriausių mūsų 308 WIN tipo šovinių įvertinimų. Didžiausią prestižą turinčiose Jungtinės Karalystės varžybose šaudę profesionalai gyrė mūsų šaudmenų  kokybę. Galimybė tiekti šovinius tokio aukšto lygio varžyboms mums reiškia galimybę išeiti į naujas užsienio rinkas. Neilgai trukus po varžybų jau sulaukėme užklausų iš kitų šalių“, – sakė Giraitės ginkluotės gamyklos generalinio direktoriaus pareigas laikinai einantis Aleksandras Nikonovas.

Jis pasakojo, kad NRA UK organizuotose šaudymo varžybose dalyvavo pustrečio šimto šaulių. Jie šaudė ir standartiniais, ir specialiais, aukščiausio tikslumo snaiperiams skirtais ginklais.

„Profesionalai šaudo be optinių taikiklių. Įspūdingiausia buvo rungtis šaudant 1000 jardų, t.y. beveik 1 km, atstumu.  Varžybų dalyviai gyrė mūsų šovinių savybes, išryškėjusias tokio sudėtingumo rungtyje. Iš olimpinio čempiono, dalyvavusio varžybose, sulaukėme net asmeninio teigiamo atsiliepimo. Įsitikinome, kad lietuviška produkcija yra tinkama aukščiausio lygio profesionalų varžyboms“, - dalijosi įspūdžiais A.Nikonovas.

Birželio-liepos mėnesiais apie 1000 Jungtinės Karalystės šaulių GGG amuniciją išbando ir svarbiose tradicinėse Jungtinės Karalystės šaudymo varžybose „Imperial“ bei ginklų mugėje (Imperial Historic Arms Meeting & Arms Fair).

Į „Imperial“ varžybas atvyksta šauliai ir iš Didžiosios Britanijos, ir iš Jungtinės Karalystės įtakoje esančių šalių (Kanados, Australijos ir t.t.). Liepos 18 d. vyks šių varžybų finalas.

„Imperial“ varžybose GGG yra vienintelė šaudmenų tiekėja. Lietuvos šovinių gamintoja tiekėjo pozicijoje nurungė Vokietijos bendrovę, prieš tai 5 metus tiekusią šaudmenis šioms varžyboms.

GGG vadovas A.Nikonovas sakė tikįs, kad, nukonkuravus Vokietijos gamintojus, su „Imperial“ varžybų organizatoriais pavyks sudaryti ilgalaikį kontraktą.

Lietuvos šovinių gamyklos vadovas neslepia, kad tarptautinių šaudymo varžybų dalyvių pripažinimas labai sustiprino GGG vertinimą tarptautinėje rinkoje bei atvėrė plėtros perspektyvas. Planuojama, kad tai šiemet lems civilinei rinkai skirtų šovinių gamybos ir pardavimų augimą.

Lietuvos šovinių gamyklos produkcija atitinka aukščiausius pasaulinius kokybės reikalavimus. Bendrovėje įdiegti naujausi kokybės valdymo sistemų standartai ISO 9001:2008 ir 14001:2004. Prieš dešimtį metų bendrovė tapo pirmąja įmone pasaulyje, gavusia teisę visus gaminamus šovinius žymėti NATO pakeičiamumo ženklu.

Apie Giraitės ginkluotės gamyklą (GGG):

Nuo 2000 metų Lietuvoje veikia vienintelė Baltijos šalyse ir viena moderniausių pasaulyje mažo kalibro šovinių gamyklų. Įmonėje yra įdiegtos ginkluotės gamybos technologijos ir įrenginiai leidžia gaminti NATO kokybės reikalavimus atitinkančius šovinius. Pagrindinė gamyklos produkcija – 7.62×51 mm NATO Ball šoviniai ir 5.56×45 mm NATO Ball šoviniai, skirti karybai. Tai – pirmoji mažo kalibro amunicijos gamintoja pasaulyje, kuriai vos per pirmuosius penkerius veiklos metus pavyko iš karto vienu metu sertifikuoti dviejų kalibrų šovinius. Civilinei rinkai yra gaminami aštuonių skirtingų rūšių 308 WIN tipo šoviniai, kurie naudojami sporte ir medžioklėje. Jie naudojami graižtviniams ginklams, vadinamiems karabinais.

Šiuo metu sportui ir laisvalaikiui  skirti šaudmenys sudaro 10 proc. bendrovės GGG gaminamos produkcijos, kita produkcijos dalis orientuota į karybos rinką. Apie 90 proc. visos gamyklos produkcijos eksportuojama.  Didžiausią bendrovės eksporto rinkos dalį 2014 metais sudarė Artimųjų Rytų šalys (39 proc.) ir Didžioji Britanija (37 proc.).

Pranešimą paskelbė: PR Service (UAB PIAR)
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2015-06-25 09:45
Sportas, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal