Šį savaitgalį LITEXPO centre bus galima žaisti ir mokytis

 Šiandien Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO atsidaro švietimo paroda „Mokykla 2015“ ir visai šeimai skirta paroda „Vaikų šalis 2015“. Abi parodos daug dėmesio skiria ugdymui, kūrybai ir edukacijai, tik parodoje „Mokykla“ žinių semiasi mokytojai, mokiniai ir visa su mokykla susijusi bendruomenė, tuo tarpu „Vaikų šalies“ auditorija – ikimokyklinukai ir jų tėveliai.

Parodą „Mokykla“ atidaro jos globėja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atidaryme švietimo bendruomenę taip pat sveikins Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Šiais metais parodoje „Mokykla“ tęsiama mokyklos be sienų koncepcija, kuria siekiama atkreipti dėmesį į kūrybingą ir aktyvų mokymąsi, bendruomenišką ir tyrinėjančią mokyklą, kurioje kiekvienas mokinys gali atsiskleisti ir plėtoti savo geriausius gebėjimus.

Parodos šiemet akcentuojamas STEAM (angl. Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) ugdymas, mokytojo profesijos prestižas, pilietiškumo, neformaliojo ugdymo temos, daug dėmesio bus skiriama Z kartai ir tėvų bei mokytojų santykiams su ja. Parodoje įvyks net 229 renginiai, skirti pristatyti šioms ir daugeliui kitų švietimo bendruomenei aktualių temų.

3-oje ir 4-oje salėse vykstančioje parodoje dalyvauja 106 įmonės ir švietimo įstaigos iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Estijos ir Prancūzijos. Jų stenduose demonstruojama naujausia mokyklų įranga, priemonės, pažangios mokymosi sistemos, alternatyvūs tobulėjimo būdai, muziejuose vykdomos edukacinės programos, kurias galima integuoti į mokymo procesą. Visa tai praktiškai bus galima išbandyti „Atradimų laboratorijose“.

Šiemet mokytojai ir mokiniai į parodą registruojasi ypač aktyviai. Jei pernai atvyko 100 mokytojų ir mokinių grupių, tai šiais metais iš anksto jau užsiregistravo 146 mokytojų ir mokinių grupės iš visos Lietuvos.   

5-oje salėje įsikūrusioje parodoje „Vaikų šalis“ 135 dalyviai iš Lietuvos, Italijos, Ispanijos, Lenkijos ir Vokietijos eksponuoja naujausią produkciją, skirtą būsimoms mamoms, kūdikiams ir vaikams, čia vyksta drabužių kolekcijų vaikams ir paaugliams pristatymai, naujausių žaislų ir žaidimų premjeros, demonstruojami vaikų kambario baldai ir interjero puošmenos.

Mažieji lankytojai kviečiami išbandyti siužetinius ir lavinamuosius žaidimus, piešti, kurti ir bendrauti kūrybinėse dirbtuvėlėse, „Žaislų ligoninėje“, kur kartu su medicinos studentais mokysis slaugyti ir gydyti savo žaislus. Drąsesnieji galės startuoti lenktynių trasoje, išbandyti naujausius dviračius ir net pačiužinėti  rogėmis.

Tuo tarpu tėveliai galės dalyvauti „Sumanios mamos“ konferencijoje ir diskusijose apie tai, ar  šeima ir karjera yra suderinama. Apie tai diskutuos psichologai, žinomos verslaujančios, visuomeninėje veikloje aktyviai dalyvaujančios ar karjerą darančios moterys ir jų vyrai.

Iš viso parodoje vyks daugiau kaip 50 renginių.

Paroda „Mokykla“ vyks lapkričio 6 ir 7 dienomis, “Vaikų šalis veiks viena diena ilgiau - 6-8 dienomis. Sekmadienį bilietas kainuos pigiau - ne 4 EUR, bet 3 EUR.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2015-11-06 09:56
Švietimas ir mokslas, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal