Didžiausiame šalies teisme dirbs 8 nauji teisėjai

Šiandien LR Prezidentūroje būti ištikimais Lietuvai ir garbingai atlikti teisėjo pareigas prisiekė devyni naujai paskirti teisėjai. Net aštuoni iš jų artimiausiu metu darbą pradės didžiausiame šalyje – Vilniaus miesto apylinkės – teisme.

Šiame teisme dirba 108 teisėjai, iš kurių beveik pusė eiti teisėjo pareigas paskirti per paskutinius šešerius metus. Paskyrus aštuonis naujus teisėjus, teisme bus užpildyti visi laisvi teisėjų etatai ir užtikrintas efektyvus darbas, leidžiantis reguliuoti teisėjų darbo krūvį.

„Džiugu, kad teisėjų korpusas atsinaujina ir į mūsų gretas ateina naujosios kartos kvalifikuoti specialistai, kurie savo atsakingu požiūriu į atliekamas pareigas bei teisėjo vaidmenį visuomenėje ženkliai padeda stiprinti teismų autoritetą“, – sveikindamas prisiekusiuosius teisėjus kalbėjo Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas.

Pirmininkas taip pat pažymėjo, kad einant teisėjo pareigas, kartu prisiimamas ir didelis iššūkis. „Jūsų laukia itin atsakingos pareigos – ne tik vykdyti teisingumą, tarnaujant Lietuvos žmonėms, bet ir stiprinant visuomenės pasitikėjimą visa teisine valstybe. Šis pasitikėjimas užtarnaujamas tik nuosekliu, kruopščiu, sąžiningu ir nesavanaudišku darbu“, – teigė E. Laužikas.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjais tapo Linas Dūdys, Asta Jakutytė-Sungailienė, Jurgita Maksimenko-Šėlienė, Ingrida Mikužytė, Eimutis Misiūnas, Giedrė Norvilienė, Jurgita Petrauskienė, Jurgita Rimeikienė, Šalčininkų rajono apylinkės teismo teisėja paskirta Rūta Kazlauskienė.

Pranešimą paskelbė: Nacionalinė teismų administracija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2015-11-19 17:01
Teisėsauga, teisėtvarka
pasidalinti
atgal