Plėtodamas tarpparlamentinį bendradarbiavimą, VVSK vyksta darbo vizito į Norvegijos Karalystės parlamentą

Plėtodamas tarpparlamentinį bendradarbiavimą, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK) išvyko į Oslą (Norvegijos Karalystė), kur vasario 17–19 dienomis dalyvaus susitikimuose su Norvegijos Karalystės Stortingo Kontrolės ir konstitucinių reikalų komiteto, Savivaldos ministerijos ir Norvegijos regionų ir savivaldybių asociacijos atstovais.

Vizito tikslas – aptarti Norvegijos reformų gerąją patirtį iš iššūkius rinkimų srityje. Komiteto nariai domėsis rinkimų sistemos Norvegijoje ypatumais, šios sistemos reglamentavimo tobulinimo ir rinkimų organizavimo klausimais, rinkimų nacionaliniu, regioniniu ir vietos lygiais organizavimo, valstybės ir savivaldybių institucijų įgaliojimais formuojant rinkimų politiką ir organizuojant rinkimus, rinkimų apygardų formavimu bei kitais su rinkimų sistema susijusiais klausimais. Ypatingas dėmesys bus skiriamas diskusijoms dėl elektroninio balsavimo ir merų tiesioginių rinkimų.

Susitikime–posėdyje su Norvegijos Karalystės parlamento (Stortingo) Kontrolės ir konstitucinių reikalų komitetu VVSK nariai tikisi susipažinti su Norvegijos reformų gerąja patirtimi ir iššūkiais rinkimų srityje.

Vizito programoje taip pat numatytas VVSK narių apsilankymas Lietuvos ambasadoje bei susitikimas su Osle gyvenančia lietuvių bendruomene.

VVSK delegaciją sudaro komiteto pirmininkas Valentinas Bukauskas, nariai Vanda Kravčionok, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Albinas Mitrulevičius, Milda Petrauskienė ir Algis Strielčiūnas.

Plėtojant tarpparlamentinį bendradarbiavimą, VVSK jau buvo surengęs atsakingų Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų komitetų įgaliotų atstovų susitikimus-posėdžius, skirtus rinkimų sistemų ir jų reformų aktualijoms aptarti.

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-02-17 13:16
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal