Seimo TS-LKD frakcijos nariai kviečia Ministrą Pirmininką A. Butkevičių atsakyti į klausimus dėl galimos korupcijos apraiškų

2016 m. vasario 17 d. pranešimas VIR

Dešimt Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių ir prašo atsakyti į pateiktus klausimus, susijusius su galimos korupcijos apraiškomis valdančiųjų partijų gretose.

Parlamentarai klausia, ar premjeras lankydamasis Druskininkuose Vyriausybės nutarimo priėmimo išvakarėse žinojo, kad Druskininkų meras Ričardas Malinauskas darė spaudimą aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui, kad šis įtrauktų į Vyriausybės darbotvarkę klausimą dėl „Vijūnėlės dvaro“?

„Ar siūlysite ministrui Kęstučiui Trečiokui dėl to, kad neatlaikė Ričardo Malinausko spaudimo, trauktis iš ministro posto?“, – teiraujasi A. Butkevičiaus Seimo nariai.

Taip pat prašoma atsakyti, ar Druskininkų meras Ričardas Malinauskas prašė ministro pirmininko pagalbos, kad Vyriausybės posėdyje būtų kuo skubiau patvirtintas jam ar jo draugams reikalingas nutarimas dėl „Vijūnėlės dvaro“.

Be to, parlamentarai klausia, ar Vyriausybės vadovas aiškinosi su buvusiais ir esamais Darbo partijos vadovais ar partijos deleguotais aukštais valstybės pareigūnais, iš kokių šaltinių ir kokiais būdais Darbo partija gavo neteisėtas lėšas, kurių buvimą nustatė Lietuvos Respublikos apeliacinis teismas. Darbo partija 2004–2006 metais „juodojoje buhalterijoje“ buvo sukaupusi daugiau nei 24 mln. litų neteisėtų lėšų ir jas panaudojo savo partinei veiklai bei rinkimų kampanijoms finansuoti.

„Ar Jums kelia kokį nors susirūpinimą faktas, kad Jūsų vadovaujama partija yra sudariusi koaliciją su dvejomis partijomis, kurios buvo ir yra įtariamos bei teisėsaugos institucijų kaltinamos kaip juridiniai asmenys politinės korupcijos bylose?“, – taip pat A. Butkevičiaus klausia Seimo nariai.

Kreipimąsi pasirašė Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, TS-LKD frakcijos nariai Pranas Žeimys, Rasa Juknevičienė, Sergejus Jovaiša, Kazimieras Kuzminskas, Stasys Šedbaras, Liutauras Kazlavickas, Rytas Kupčinskas, Kazys Starkevčius, Donatas Jankauskas.

Kontaktams:

Seimo TS-LKD frakcijos

Viešųjų ryšių grupė

Tel.: 8 5 239 6275, el.p. tsfrakcija@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-02-17 14:31
Politika
pasidalinti
atgal