J. Miltinio dramos teatro jubiliejaus proga Panevėžyje lankysis Seimo pirmininkė ir kiti aukščiausio rango politikai

Panevėžio J. Miltinio dramos teatro 75-erių metų jubiliejaus proga kovo 18 d. teatre vyks iškilminga ceremonija, kurioje dalyvaus svarbiausi šalies politikai – Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, premjeras Algirdas Butkevičius, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir kultūros ministras Šarūnas Birutis. Renginį tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas nuo 17.50 val.

Šventės svečių ir žiūrovų laukia ne tik politikų ir naujojo teatro vadovo Lino Zaikausko sveikinimo kalbos, bet ir išskirtinė galimybė išvysti specialiai teatro jubiliejaus proga sukurtą spektaklį „Lietaus dievas“. Teatras džiaugiasi jubiliejaus proga galėdamas pristatyti poeto, kino scenaristo, aktoriaus, režisierius ir debiutuojančio dramaturgo Alvydo Šlepiko pjesę, kurioje pinasi tiek dabarties nuotaikos, tiek savitas rašytojo santykis su tradicija. Taip pat simboliška, kad spektaklio režisierius Julius Dautartas buvo pirmasis, kuriam teatro legenda Juozas Miltinis patikėjo savo kabineto raktus. „Lietaus dievui“ muziką kūrė vienas ryškiausių Lietuvos teatro kompozitorių Gintaras Sodeika, scenografė ir kostiumų dailininkė – Virginija Izdelytė.

Minint Panevėžio dramos teatro 75-erių metų jubiliejų, pirmasis projekto „Panevėžys vienija ir taškas“ mėnuo, kurio šūkis – „Teatro triumfas!”, yra skirtas teatrui ir jo įkūrėjo J. Miltinio atminimui. Organizatoriai siūlo apsilankyti parodose, kino peržiūrose ir koncertuose, prisimenant iškilią J. Miltinio asmenybę apmąstyti teatro ir meno apskritai reikšmę visuomenei ir individui. Premjerinį spektaklį „Lietaus dievas“ gyvai scenoje bus galima išvysti kovo 19 ir 25 dienomis.

Daugiau informacijos internetu: http://www.miltinio-teatras.lt/ arba telefonu: +37062132501

Pranešimą paskelbė: Juozo Miltinio dramos teatras
2016-03-18 01:33