Baigiamieji renginių ciklo „Teatro triumfas!“ akordai

Šią savaitę J. Miltinio dramos teatro inicijuoto projekto „Panevėžys vienija ir taškas!” organizatoriai kviečia apsilankyti spektaklyje-parodoje „Anglija“  pagal to paties pavadinimo šiuolaikinio britų dramaturgo T. Croucho pjesę (Panevėžio miesto dailės galerija, Respublikos g. 3, 22 d. 18 val.), premjeriniuose spektakliuose „Princesės strazdanėlė“ pagal A. M. G. Schmidto knygą „Raganos ir visi kiti“ (Lėlių vežimo teatras, Respublikos g. 30, 25 d. 12 val.) ir „Lietaus dievas“ (Panevėžio J. Miltinio teatras,  Laisvės a. 5, 25 d. 18. 30 val.).

Iki kovo 31 d. galima apsilankyti M. I. Žilėnaitės fotografijų parodoje „Apie šviesos ir tamsos išmintį“ skirtą Panevėžio J. Miltinio dramos teatro aktorei Ligitai Kondrotaitei, literatūros parodoje „Po repeticijų: knygos apie teatrą“ (Viešoji biblioteka, Kniaudiškių g. 34), M. I. Žilėnaitės fotoparodoje „Gyvenimas anapus rampos“ (Vaikų biblioteka „Šaltinėlis“, Vasario 16-osios g. 10).

Kaip savo kūne prisijaukinti svetimą širdį? O kaip prisijaukinti svetimą žmogų savo širdyje? – klausia spektaklio-parodos „Anglija“ kūrybinė grupė. „Anglija“ - tai interaktyvus parodos pristatymas, kuris vakaro eigoje virsta spektakliu apie žmogų, besinešiojantį svetimą širdį. Jo pradžią, dar prieš pasirodanat aktoriams, skelbia pati galerijos ekspozicija. Timas Crouchas yra plačiai pripažintas inovatyvių, interaktyvių bei didelio pasisekimo sulaukusių spektaklių kūrėjas. „Anglijai“ galerijos aplinką jis pasirenka ne atsistiktinai. Parodos kontekste gimstantis teatras skatina kalbėti apie mūsų pačių virsmus mėginant prisijaukinti svetimkūnį. Kaip nerimsta svetima širdis žmogaus viduje? Kaip keičiasi viena kultūra atsidūrusi kitoje kultūroje? Kuo virsta spektaklis patalpintas galerijoje?

J. Dautarto režisuotas „Lietaus dievas“ – tai tarsi antram gyvenimui prikelti A. Šlepiko novelių rinkinio („Lietaus dievas“, 2005 m.) herojai ir jų gyvenimų situacijos. Pjesėje pinasi siurrealistiški vaizdiniai, magiškojo realizmo jautrumas ir „provincijos gelmės“. „Lietaus dievo“ veiksmas rutuliojasi Upytės miestelyje, kuris tampa tam tikra „kempine“: mentaliteto, kintačio laiko ir vertybių analizės erdve, o kartu – žmogiškosios egzistencijos modeliu. A. Šlepikas per jautrius ir lengvai ironiškus pjesės personažų portretus išskleidžia humanistinę perspektyvą, pabrėždamas žmogaus būčiai ypatingą meilės ir santarvės svarbą.

Kovo mėnesį prasidėjęs socialinis-kultūrinis projektas „Panevėžys vienija ir taškas!“ truks šešis mėnesius (tris pavasarį ir tris rudenį). Ambicingas projektas, apjungiantis įvairias Panevėžio kultūrines įstaigas, siūlo platų renginių spektrą miesto gyventojams ir svečiams. Minint Panevėžio dramos teatro 75-erių metų jubiliejų, pirmasis projekto mėnuo, kurio šūkis – „Teatro triumfas!”, yra skirtas teatrui ir jo įkūrėjo J. Miltinio atminimui. Organizatoriai siūlo apsilankyti parodose, kino peržiūrose ir koncertuose, prisimenant iškilią J. Miltinio asmenybę apmąstyti teatro reikšmę visuomenei ir individui.

Pranešimą paskelbė: Juozo Miltinio dramos teatras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-03-21 00:39
Kultūra
pasidalinti
atgal