Miltiniškos Juozinės Aukštaitijos siauruke

Po penktadienį nuaidėjusios Juliaus Dautarto režisuotos Alvydo Šlepiko pjesės „Lietaus dievas" premjeros ir iškilmingo Juozo Miltinio dramos teatro 75-mečio minėjimo, kuriame dalyvavo šalies politikos, verslo, kultūros elitas, užsienio šalių ambasadoriai, svečiai iš visos Lietuvos ir užsienio, šeštadienį šventė tęsėsi toliau. „Per Juozines Miltininės. Pietūs su Maestro Miltiniu" – taip pavadintas renginys Aukštaitijos siaurojo geležinkelio garvežinėje sutraukė iš užsienio į teatro jubiliejų atvykusius svečius bei maestro talento gerbėjus.

Renginio svečiai apsilankė atstatytoje siauruko stotyje bei didžiausioje pasaulyje siaurojo geležinkelio garvežinėje. Susipažinę su siaurojo geležinkelio istorija, apžiūrėję garvežinėje eksponuojamą techniką bei peržiūrėję filmą apie Maestro Juozą Miltinį, susirinkusieji buvo pakviesti į siauruko kalvę kur buvo pavaišinti originaliais virtuvės šefo Evaldo Žaliuko pagal Juozo Miltinio paliktus kulinarinius receptus ruoštais jautienos kepsneliais. Tikimasi, kad netolimoje ateityje šie receptai suguls į atskirą knygą. Be to, netrukus turėtų būti parengta nauja pažintinė programa „Traukiniai buvo mano žaislai… ( J.Miltinis)’.

Susižavėjęs aplinka ir panevėžiečių svetingumu vienas geriausių Lenkijoje Legnicos miesto teatro režisierius Jacek Glomb sumąstė čia pastatyti spektaklį ir sukirto rankomis su Aukštaitijos siaurojo geležinkelio kultūrinio turizmo vadybininku Gintaru Šileikiu, tad galima sakyti, kad Juozo Miltinio teatro režisieriaus Lino Marijaus Zaikausko inicijuotas renginių ciklas „Panevėžys vienija ir taškas" jau duoda vaisių-gimsta nauji, jau ir tarptautiniai, kultūros projektai.


Šaltinis: http://www.paninfo.lt/2109-miltiniskos-juozines-aukstaitijos-siauruke.html
Visos teisės saugomos © paninfo.lt

Pranešimą paskelbė: Juozo Miltinio dramos teatras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-03-25 19:44
Kultūra
pasidalinti
atgal