Seimo nariai R. Paliukas ir A. Vidžiūnas vyksta atsakomojo vizito į Austriją

2016 m. balandžio 15 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas, Tarpparlamentinių ryšių su Austrijos Respublika grupės narys Raimundas Paliukas ir Tarpparlamentinių ryšių su Austrijos Respublika grupės pirmininkas Arvydas Vidžiūnas balandžio 17–19 dienomis lankysis Zalcburge Austrijos Respublikos Zalcburgo žemės landtago kvietimu, o balandžio 19–20 dienomis – Vienoje Austrijos Respublikos Federalinio Susirinkimo Ryšių su Baltijos valstybėmis grupės kvietimu.

Austrijoje Seimo nariai planuoja susitikti su Zalcburgo žemės landtago pirmininke Brigita Palauf (Brigitta Pallauf), Austrijos parlamento ryšių su Baltijos valstybėmis grupės pirmininke Elizabet Grosman (Elisabeth Grossmann) ir kt.  

Susitikimų metu numatoma aptarti Lietuvos ir Austrijos, Lietuvos ir Zalcburgo žemės bendradarbiavimo, parlamentinių ryšių, pabėgėlių integracijos ir kitus šalims aktualius klausimus.

Seimo nariai taip pat dalyvaus Vytauto Daraškevičiaus fotografijų parodos „Į laivę 1989–1991“ pristatyme.   

 

Austrijos parlamento delegacija Seime lankėsi 2015 m. rudenį.   

                     

 

Parengė Jolanta Anskaitienė

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuras, tel. (8 5)  239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-04-15 13:18
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal