Seime – Marijampolės menininkų keramikos ir medžio drožinių paroda „Po paukščio sparnu“

Rugsėjo 20 d., antradienį, 14 val. Seimo III rūmų parodų galerijoje bus pristatyta  Marijampolės menininkų Angelės Česonienės ir Klemenso Kvainausko keramikos ir medžio drožinių paroda „Po paukščio sparnu“. Parodą atvers Seimo narys Albinas Mitrulevičius.

„Keramikės A. Česonienės darbai, dekoro braižas (skutinėjimas) išsiskiria iš kitų ir žavi – didelį ar mažą, menininką ar eilinį vertintoją. Įgūdžiai, didelis noras kurti grožį, kad džiugintų kiekvieno širdį, padėjo A. Česonienei tapti menininke, atvėrė kelius į parodas, muges, šventes, festivalius ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – sako parodos iniciatorius Seimo narys A. Mitrulevičius.

K. Kvainauskas drožyba susidomėjo dar vaikystėje. Jo kūryba gausi ir įvairi. Tai – šaukštai, prieverpstės, ornamentuotos ir tekintos dėžutės, paveikslai, skulptūrinės kompozicijos, kryžiai, koplytstulpiai. Nuo 1996 m. yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno skyriaus narys. Surengė ne vieną personalinę parodą Marijampolės savivaldybėje, dalyvavo daugelyje tautodailės parodų Lietuvoje.

Pranešimą paskelbė: LRS kanceliarijos Seimo ryšių su visuomene skyrius
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-09-16 09:41
Kiti pranešimai
Renginio pradžia
2016-09-20, antradienis14:00
Renginio vieta
Seimo III rūmų parodų galerija
pasidalinti
atgal