Seimo narės M. A. Pavilionienės pranešimas: „Seimo narė kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl nepakankamo apylinkių rinkimų komisijų finansavimo“

2016 m. rugsėjo 27 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė, atsižvelgdama į gaunamus apylinkių rinkimų komisijų narių skundus dėl menko darbo komisijose apmokėjimo, kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydama nurodyti tokios situacijos priežastis bei pateikti pasiūlymus, kaip būtų galima taisyti susidariusią padėtį.

„Apylinkių rinkimų komisijų nariai ir pirmininkai ne kartą pabrėžė, kad dėl menko finansavimo kyla problemų randant asmenų, ypač turinčių aukštąjį išsilavinimą, kurie norėtų dirbti apylinkių rinkimų komisijose. Situacija, kai apylinkių rinkimų komisijose dirbantys žmonės nėra motyvuoti, gali neigiamai paveikti rinkimų procesą. Finansavimo problemos kartojasi nuolat, todėl prašau VRK pateikti pasiūlymus, kaip užtikrinti tinkamą atlygį už darbą apylinkių rinkimų komisijose,“ – teigia Seimo narė.

Seimo narės rašte prašoma nurodyti, kokia procentinė rinkimų biudžeto dalis skiriama apylinkių rinkimų komisijų veiklai finansuoti ir kiek apylinkių rinkimų komisijų turi visus paskirtus narius.

Kontaktams:

Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė

Tel. (8 5) 239 6661, el. p. marija.pavilionienė@lrs.lt

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2016-09-27 12:28
Politika
pasidalinti
atgal